Vrouwen Beloften/2B: ADO Den Haag beloften in balans met PSV

In de beloftencompetitie eindigde het topduel tussen ADO Den Haag en PSV in een gelijkspel. Die Haghe leed in de 2e klasse B een nederlaag tegen Spirit. DSVP was meer succesvol tegen FC Maense.

Tekst: Roland van der Linden

Beloften

De beloftenteams van ADO Den Haag en PSV hadden beide hun openingswedstrijd van het jaar in winst omgezet. PSV was in Rotterdam te sterk voor Sparta en groengele formatie won met 0-4 bij Excelsior. In Den Haag kwamen zowel ADO Den Haag als PSV niet tot scoren. Door het 0-0 gelijke spel staan beide teams nog steeds bovenaan de ranglijst.

2e klasse B

Die Haghe verloor in de eerste competitieronde met 8-0 van koploper Spirit. De formatie van trainer Hans van Heteren (foto) was nu gelijkwaardig aan de tegenstander, maar miste het geluk. Na een kwartier spelen stond een 0-2 stand op het bord. De spitsen van Spirit waren de Haagse verdediging steeds te snel af. Na wat omzettingen ging Die Haghe beter spelen, maar kreeg wel een derde treffer om de oren. Na een treffer van Britt de Wit moest de keepster van Spirit tot twee keer toe een goede redding verrichten om de stand op 1-3 te houden. Na rust ging het spelniveau omlaag aan beide kanten. De Wit miste nog een strafschop, waardoor Die Haghe de aansluiting niet kon maken: 1-3.

DSVP won met 3-1 van FC Maense. Het duel tussen Forum Sport en VEP werd uitgesteld naar dinsdag 14 februari.

Lees verder