Haico Herbert (assistent-trainer Wippolder) tijdens duel getroffen door hersenbloeding

Tijdens de wedstrijd tussen Forum Sport en Wippolder werd Haico Herbert, assistent-trainer van Wippolder, tijdens de tweede helft onwel en moest de wedstrijd worden stilgelegd. Een ambulance kwam ter plaatse en scheidsrechter Cor van Elswijk dirigeerde alle spelers richting kleedkamer.

Tekst: Ton Beije

Op het veld werd bij de dug-out direct hulp geboden en werd Herbert met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Na overleg tussen beide partijen werd alsnog besloten het restant, ruim een kwartier, uit te spelen. Wippolder wist de 1-2 marge met kunst- en vliegwerk vast te houden.

Haaglanden Voetbal sprak na afloop met Wippolder-trainer Mark Moen. Dat video-interview wordt later op deze site uitgezonden. Moen liet hedenochtend aan Haaglanden Voetbal weten, dat de toestand rond Haico Herbert stabiel was. Moen: ,,De komende 24-48 uur zijn spannend en ligt hij op de neurocare (bewaakte afdeling) in het Westeinde. We hopen op het allerbeste en kunnen we gaan kijken naar herstel. Dat zal pittig zijn en lang duren. Veel verder vooruit kijken we nu nog even niet. Haico is de nacht goed doorgekomen. Neurologisch is hij stabiel zoals ze dat noemen.”

Wij wensen Haico uiteraard alle sterkte toe, evenals zijn familie!

Lees verder