Divisie 1: Minimale nederlaag ADO Den Haag O21 in Groningen

Na de overwinning van vorige week op NAC O21, is ADO Den Haag O21 er niet in geslaagd om deze vorm door te trekken naar de volgende wedstrijd. In Groningen werd er met 1-0 verloren van de plaatselijke FC. Na 27 minuten was het Thom van Bergen die het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde.

Tekst: Glenn Duijzer     |     Foto’s Frans Leermakers

Dat de thuisploeg deze overwinning met hand en tand verdedigde was ook bij scheidsrechter Mike de Bruin doordrongen. FC Groningen O21 ontving maar liefst zes gele kaarten tegen één (Emre Ates) voor ADO Den Haag O21.

Bij ADO Den Haag O21 maakte Sacha Komljenovic weer zijn eerste minuten na zijn blessure. De middenvelder bleef in de rust in de kleedkamers achter en werd vervangen door Calvin Gustina.

Ook beide aanwinsten kwam in actie aan Haagse zijde. Mohamed Akharaz speelde het laatste kwartier en Robyn Esajas mocht de laatste vijf minuten meespelen. Na vier wedstrijden heeft ADO Den Haag O21 nu drie punten. Dat dit nog geen kansloze positie betekent, komt omdat ook FC Twente/Heracles Academie O21 en PEC Zwolle O21 eveneens drie punten hebben. Hierboven staan Feyenoord O21, FC Groningen O21, NAC Breda O21 en De Graafschap O21 met slechts zes punten. De laatste twee moeten nog een wedstrijd inhalen. Bovenaan staat Almere City O21 op eenzame hoogte met twaalf punten uit vier wedstrijden.

Komende zaterdag speelt ADO Den Haag O21 een thuiswedstrijd tegen Feyenoord O21. De wedstrijd op Sportpark De Aftrap zal om 15.00 uur beginnen.