Vrouwen 3e klasse: SEP overtuigt weer, eerste overwinning voor Naaldwijk

Voorschoten’97 moest de winst laten aan Zevenhoven. SEP was heer en meester in het duel tegen FC Rijnvogels 4 en ook sv Den Hoorn boekte een ruime overwinning. Naaldwijk kon eindelijk een overwinning vieren in de strijd met mede-laagvlieger Concordia.

3e klasse C (zat)

Voorschoten’97 ging met 4-1 onderuit in het duel met laagvlieger Zevenhoven. Eva Vlak scoorde het enige doelpunt voor de bezoekende groengele formatie.

3e klasse D (zat)

Koploper SEP zette haar eerste wedstrijd na de winterstop om in een 8-0 overwinning. In de eerste helft moest het team van trainer Gragory Doesburg nog wennen, maar na rust stond het team weer goed. SEP ging met een 4-0 stand de rust in door treffers van Annemijn Kreffer (2x), Anique de Groot en Jerina Boer. Ook in de tweede helft werd er vier keer gescoord.  Nu waren Nina de Letter, weer Annemijn Kreffer (2x) en Lisa Overbeek scherp in de afwerking.

FC ’s-Gravenzande verzuimde naar de tweede plaats te klimmen door niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel tegen DSVP 3. De Westlandse vrouwen kregen veel kansen, maar verzuimden voor rust te scoren. Na de doelwisseling kwam DSVP zelfs op een 1-0 voorsprong, maar kort daarna trok Romy van Velden de stand weer gelijk. FC ’s-Gravenzande kreeg daarna nog een aantal kansen maar de stand bleef 1-1.

Maatje te groot

sv Den Hoorn was een maatje te groot voor Zwaluwen Vlaardingen. Op eigen veld opende Ashley Sintniklaas de score op aangeven van Izara Dijkxhoorn, die daarna voor de 2-0 zorgde. In de 34e minuut kwam de 3-0 al op het bord. Opnieuw was Sintniklaas trefzeker. Drie minuten in de tweede helft kwamen de Vlaardingse bezoeksters terug tot 3-1. Verder liet sv Den Hoorn het niet komen. Uit een vrije trap van Mexi Eras scoorde Laura Kleine Deters de 4-1. Kort daarna was Kleine Deters ook verantwoordelijk voor de 5-1 eindstad.

Eerste zege

Onderaan de ranglijst boekte Naaldwijk een 2-1 overwinning op concurrent Concordia. Vlak voor de rust bracht Laura van den Bos de Naaldwijkse vrouwen op 1-0. In de tweede helft kwam Concordia op gelijke hoogte door een treffer van Pippa van Bruggen. Naaldwijk herpakte zich en kwam een kwartier voor tijd weer op voorsprong. Joy Vermaat bezorgde Naaldwijk de eerste overwinning van het seizoen: 2-1.

3e klasse D (zon)

Het tweede team van RKDEO moest zich tegen topploeg Sporting’70 met klein verschil gewonnen geven. Na een 0-1 ruststand werd het in Nootdorp 1-2. Carolina Nepomuceno (foto) was succesvol in de afwerking voor RKDEO 2.

3e klasse E (zat)

Ariston’80 liet de kans liggen om naar de bovenkant van de middenmoot te klimmen. Het duel tegen FC Oudewater ging met 0-1 verloren. De winnende treffer werd in de tweede helft gescoord.