Zondag 1B: TAC’90 diep in blessuretijd langs sc ’t Zand

Op Sportpark De Verlichting leek TAC’90 niet verder te komen dan een gelijkspel tegen sc ’t Zand. In de extra tijd kon TAC’90 toch nog de volle buit grijpen, waardoor TAC’90 op de tweede plaats in de rangschikking belandde.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

Voordat het duel startte was er al verwondering aan de kant van TAC’90. Arbiter René de Loos kwam net als tegenstander sc ’t Zand uit Tilburg en was zelfs met de spelersbus meegereisd. De eerste kans in het duel was voor TAC’90, maar de inzet van Yassin Izri werd gered door doelman Vincent Vroomans.

Met veertien minuten gespeeld haalde Tim Dominicus van sc ’t Zand Mohamed el Osrouti neer. Izri ging verhaal halen en er ontstond een opstootje. De arbiter toonde zowel Dominicus als Izri de gele kaart. De eerste had voor de overtreding wellicht rood moeten krijgen. Drie minuten later werd Rensy Barradas in het strafschopgebied van achteren neergehaald, maar De Loos besloot geen strafschop te geven. TAC’90 kreeg voor de rust nog wel een aantal kansen, maar kon het net niet vinden.

Na de hervatting kwam Aimen Said in het veld voor Yassin Izri om meer aanvallende impulsen te krijgen. Al vlot kregen Jahir Valerius en Rensy Baradas mogelijkheden, maar de 0-0 bleef op het bord. De bezoekers gingen daarna beter spelen, maar kregen geen echte kansen. De beslissingen van de arbiter bij overtredingen vielen vaak in het voordeel van de Tilburgers uit.

Dit gebeurde ook nadat Randall Labordus de bal fraai in het doel kopte en de vlag van de assistent-scheidsrechter van de bezoekers omlaag bleef. De Loos besloot toch het doelpunt af te keuren. In de 64e minuut was het dan toch raak voor de formatie van trainer Arie van der Padt. Rensy Barradas schoot de bal vanaf de linkerkant schitterend en hard in het doel: 1-0.

In de 79e minuut werd Randell Labordus van achteren hardhandig aangetikt. Weer besloot de arbiter rood op zak te houden en dit leidde tot hevige protesten van de Haagse spelers en supporters. Scheidsrechter Rene de Loos besloot om de wedstrijd te staken. Na tien minuten wachten werd het duel weer hervat.

Na gemiste kansen van Mohamed el Osrouti en Benjamin Dagsoy kreeg sc ’t Zand in 89e minuut een hoekschop. De bal kwam ongelukkig op het bovenbeen van Jahir Valerius en verdween vervolgens achter zijn eigen doelman Dion van Wijk: 1–1. Na acht gele kaarten (waarvan de meeste voor TAC’90) en een aantal blessurebehandelingen werd tien minuten extra tijd bijgetrokken. In de honderdste minuut werd   Randell Labordus in het zestienmetergebied neergelegd. Weer volgde geen strafschop maar een vrije trap. De bal van Randell Labordus belandde in het vijfmetergebied en uit de kluts kon Jahir Valerius de 2-1 eindstand aantekenen.