Zaalvoetbal: Verlies zvv Den Haag, Stanga te sterk voor Tutor

zvv Den Haag redde het niet tegen zvv Eindhoven en verloor met 6-2. Multicult was in de Topklasse B kansloos tegen HBSS (7-1). zvv Den Haag 2 klopt in een doelpuntrijk duel Multicult met 6-7.

Tekst: Alex Pronk

Eredivisie degradatiepoule (mannen)

zvv Eindhoven – zvv Den Haag

In sporthal Genderbeemd kon zvv Den Haag wederom niet verrassen, omdat de ploeg uit de Residentie ook niet met een complete selectie kon afreizen naar Eindhoven. In de eerste helft bleef de schade wel beperkt, al scoorde de thuisploeg binnen vier minuten al twee keer en die 2-0 betekende ook de ruststand. In het eerste deel van het duel werd ook zvv Eindhoven-speler Ed Craenen in de negentiende minuut, van het veld gestuurd na een getoonde rode kaart.

Na het derde doelpunt van zvv Eindhoven wist Nawfal Boutkabout in de 35e minuut tweemaal te scoren en bracht de spanning in de wedstrijd weer terug: 3-2. In de laatste twee minuten scoorden de thuisploeg echt drie keer en dat bracht de eindstand op 6-2.

1e divisie A

FC Westland – HZV/Venewater

De zaalvoetballers van FC Westland speelden vrijdagavond de gestaakte wedstrijd tegen het Vennewater uit. In vier minuten en dertien seconden zuivere speeltijd werd een 3-4 achterstand omgebogen naar een 5-4 zege. Klik HIER voor een verslag van dat duel.

Topklasse B

Zuid West DH – ASW

In sporthal Overbosch zag scheidsrechter Remko Lochtenberg een mooie wedstrijd tussen Zuid West DH en de Waddinxveense ASW. In de eerste helft begon de ploeg van coach Rachid Laari zeer goed. Mohamed Aharouil opende de score in de achtste minuut van de wedstrijd: 1–0. Na een kwartiertje spelen wist aanvoerder Mohamed El Haddioui de score te verdubbelen naar 2-0. Drie minuten later pakte de vaak scorende Redouan Azougagh zijn doelpuntje mee: 3–0. Via treffers van Amine Guennaoui, Mohamed El Ousrouti (foto) en Misbah Boulahrouz van ASW werd de rust stand van 3-3 bereikt.

Na de wisseling van helft bepaalde de Haagse ploeg de wedstrijd. Mohamed El Haddioui (2x), Mohamed Bohaloua en Yassir Achahbar maakten het karwei af tot een overwinning van 7-3. Tussendoor moest scheidsrechter Remko Lochtenberg wegens bedreiging een rode kaart tonen aan ASW-speler Amine el Ousrouti.

Futsal Rotterdam 2 – FC Westland 2

In Topsporthal won, na een ruststand van 0-0, FC Westland 2 van het reserveteam van Futsal Rotterdam met 1-4. Karam Boukhari produceerde een hattrick en Futsal Rotterdam-speler Christian Tromp (vorig seizoen speler van Stanga) schoot nog in zijn eigen doel. De eretreffer voor de Rotterdammers werd gemaakt door Rubens Oliveira. Ook hier werd een speler, via twee gele kaarten, van het veld gestuurd. Redouan Zayzaoui van FC Westland 2 mocht eerder gaan douchen.

HBSS – Multicult

Ook in de Topsporthal speelde Multicult tegen het Schiedamse HBSS van coach Gerald Baars. Multicult, het team van coach Basri Güçlü kon geen potten breken. Zonder Ali Boussasboun verloor Multicult kansloos met 7-1. Namens Multicult scoorde Samir Oulhani  de eretreffer en namens HBSS waren succesvol Rudrick Pop (2x), Chaam, Danique Wolters, aanvoerder Batuhan Saglam, Zakaria Mahamud en Yassine Belghar.

Multicult – zvv Den Haag 2

In sporthal Hoge Veld werd een vooruitgeschoven wedstrijd Multicult–zvv Den Haag 2 gespeeld, onder leiding van scheidsrechter Abderrahim Essaghir. zvv Den Haag won met 6-7. Namens Multicult, dat wederom zonder Ali Boussasboun en Samir Oulhani speelde, scoorden Tugrul Firtina en Ilyas Demir (beiden driemaal) en namens zvv Den Haag, dat wegens een schorsing Luthmarnick Maria moest missen, mikten reserve-aanvoerder Mohamed El Osrouti (3x), Ronaldo Minta en Morad Chalhi (beiden tweemaal) raak.

Mustafa Karabocek, normaal speler van het tweede team, kreeg twee minuten voor tijd, wegens onbesuisde overtreding nog een gele kaart getoond van de uitstekende scheidsrechter. Mede door deze overwinning bereikt het reserveteam van zvv Den Haag de eerste plaats.

Hoofdklasse C

Tutor – Stanga

Tutor begon sterk aan de wedstrijd en wist tot driemaal, onder meer Raf van Oosterhout en Ingmar Boshuizen, toe een schot op doel te lossen. Na lang blessureleed was John Hermans onder de lat teruggekeerd en dat was zeker te merken. Hij was een sta in de weg voor de mannen van Tutor. Stanga werd sterker en sterker en domineerde uiteindelijk de wedstrijd. Dat resulteerde in een 0-4 voorsprong voor rust en een uiteindelijk overwinning van 0-5. Doelpunten kwamen op naam van Rico Kogeldans, Roger Smees (beiden tweemaal) en Reginald Poeran. Coach Steven Poeran gaf complimenten aan zijn team voor het vertoonde spel en de discipline. Aankomende vrijdag staat de kraker tegen nummer drie van de ranglijst, Deltasport, op het programma. Om 21.00 uur zal er worden afgetrapt in sporthal Hogeveld.

zvv Den Haag 3 – GZV Watergras 2 werd uitgesteld naar 24 februari.