Ray Hack start bij Scheveningen als technisch coördinator middenbouw

Ray Hack (foto) begon dit seizoen bij Scheveningen als trainer bij de Onder17. Na een korte time-out keert hij nu terug in de functie van technisch coördinator middenbouw. Hack heeft er zin in een bijdrage te mogen leveren aan het verder professionaliseren van het opleidingsplan van Scheveningen.

Een volledig veld, vaste posities, de spelvorm en een volwaardig elftal. Het zijn de veranderingen waar de teams van Jeugd O12 en Jeugd O13 mee te maken krijgen. Spelers en trainers zijn niet altijd goed voorbereid op deze omschakeling en dat gaat ten koste van de ontwikkeling en kwaliteit en uiteindelijk het spelplezier.

Overgangsfase

Ray Hack gaat zich in zijn nieuwe functie bij Scheveningen richten op deze overgangsfase, die al start bij de teams van Onder11 en doorloopt naar Onder14. Bjorn Spaans (trainer JO14) heeft zijn ervaringen en ideeën over deze fase onlangs in een plan gegoten en daarbij Ray Hack al vaak om input gevraagd.

Talenten

Naast het professionaliseren van deze overgangsfase komt er bij de club op Houtrust meer aandacht voor talenten uit deze groepen. Hoe kunnen talenten uitgedaagd worden en wat kan ze geboden worden, waardoor Scheveningen ze kan behouden voor de club? Ook daar heeft Ray Hack ideeën over, die hij komend seizoen verder zal uitwerken.

Lees verder