Giovanni Linnenbank stopt als speler en wordt nieuwe trainer Laakkwartier

Met ingang van het seizoen 2023-2024 zal Giovanni Linnenbank (foto) de nieuwe hoofdtrainer zijn van HVV Laakkwartier. Dit seizoen zal Linnenbank (29) zijn actieve voetbalcarrière afsluiten als speler bij Derde Divisionist Quick.

Giovanni Linnenbank is als vijfjarige speler begonnen bij HVV Laakkwartier en maakte in het seizoen 2018-2019 de overstap naar Quick. Tussentijds speelde hij nog twee seizoenen voor VUC, waarna hij dit seizoen terugkeerde bij de Haantjes op Nieuw Hanenburg. In het dagelijks leven is Linnenbank  personal trainer en hij is in het bezit van het UEFA-B diploma.

Ambitie

Giovanni Linnenbank: ,,Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken ambitie te hebben om als trainer aan de slag te gaan. Deze mooie kans of zoals voorzitter Ron Jansen bij mij aangaf: “de bus stopt nu, stap je in om de reis aan te gaan” kwam onverwachts. Ik ben gaan nadenken, heb advies gevraagd bij diverse bekenden en heb een weloverwogen beslissing genomen. Lakwa is een mooie club, waar mijn roots liggen en waar we gaan bouwen aan iets moois.”

Vertrouwen

Voorzitter Ron Jansen vult aan: ,,We zijn zeer content met de aanstelling van Gio. Een trainer die de club goed kent. We denken als club vaak in mogelijkheden resulterend in vaak onverwachte beslissingen.  We hebben er alle vertrouwen in dat Gio aan het begin staat van een mooie trainerscarrière, beginnend bij de club waar hij als voetballer is begonnen. De bus is gestopt en Gio is gelukkig ingestapt.”

 

Lees verder