O23 Divisie 3 en 4: Eerste overwinning HVV, DSO sterkste in stadsderby

In een uitduel bij Wilhelmus mocht in de Derde Divisie HVV eindelijk een keer als winnaar van het veld stappen. Een niveau lager troffen DSO en FC Zoetermeer elkaar op Sportpark Bentwoud. De overwinning ging naar de thuisploeg.

3e divisie E

Op het Sportpark Westvliet bonden Wilhelmus en HVV de strijd met elkaar aan. Alle doelpunten in het duel werden in de eerste helft gescoord. De formatie van trainer Cees Hendrix kwam op een 0-1 voorsprong na een eigen doelpunt van de thuisploeg. Twan Fako schoot Wilhelmus langszij (1-1), maar kreeg daarna twee treffers van HVV om de oren. Eerst was Nick van Ligten trefzeker en vervolgens scoorde Lodewijk Dekker uit een strafschop. Met de 1-3 op het scorebord werd de rust bereikt.

In de tweede helft kreeg Nick van Ligten nog een goede kans met een kopbal, maar de bal ging voorlangs. Verder waren er weinig mogelijkheden na de thee, waardoor de stand 1-3 bleef. HVV degradeerde uit de Tweede Divisie van de najaarscompetitie zonder overwinning en pakte nu haar eerste zege.

4e divisie H

De Zoetermeerse derby tussen DSO en FC Zoetermeer werd een prooi voor de thuisclub. FC Zoetermeer, de formatie van trainer Ferdy Macnack (foto), dat haar eerste drie wedstrijden in winst had omgezet, ging de pauze in met een 0-1 voorsprong door een treffer van Matthijs Kox. In de tweede helft boog DSO de achterstand om in een 2-1 overwinning. Delano de Rooij en Jordy Mai waren trefzeker namens DSO. Door deze zege klom de thuisclub van trainer Mark Privé naar de eerste plaats.