HV Toernooi O23 Cup: Forum Sport en Vitesse Delft naar kwartfinale

Op Ockenburgh had Forum Sport O23 in het kader van het Haaglanden Voetbal Toernooi de nodige moeite om Die Haghe af te schudden. Pas na strafschoppen plaatsten de Voorburgers zich voor de volgende ronde. Vitesse Delft was op eigen veld te sterk voor REMO.

Tekst: Roland van der Linden

Die Haghe O23 – Forum Sport O23

In de openingsfase van het duel kwam een hardwerkend Die Haghe uit een fraaie aanval over de vleugel op een 1-0 voorsprong door een treffer van David Koopmans. Forum Sport was slordig aan de bal, maar probeerde wel te voetballen. Uit een goede voorzet scoorde Soufiane Marfouk de gelijkmaker. Met een half uur op de klok nam Die Haghe opnieuw de leiding in het duel. Opnieuw was Koopmans trefzeker. Forum Sport had veel balbezit, maar beloonde zichzelf niet.

Na de doelwisseling kon de ploeg van trainer Martijn de Zoeter (foto) de 2-2 aantekenen. Darnhell Asmus nam de gelijkmaker voor zijn rekening. De 2-2 werd ook de eindstand. In de strafschoppenserie was Forum Sport net de betere ploeg: 4-5.

Vitesse Delft O23 – REMO O23

De thuisploeg leek op een eenvoudige overwinning af te stevenen tegen de Haagse ploeg. Met nog zes minuten te spelen stond Vitesse Delft met 6-1 voor. REMO kreeg na een tegentreffer de geest en scoorde nog twee keer in korte tijd, waardoor de eindstand 6-4 werd.

Namens de bezoekers waren Redouan el Hodifi, Ismail Ballouti, Cagri Kucuksahin en Abdelghani Aoulad Yahya scherp in de afwerking. Vitesse Delft pakte de winst door doelpunten van onder andere Halmat Korte (2x), Gigi Vermeer, Rayan Achalhi en Glenn Bezemer.

 

Lees verder