Warming-up zaterdag 4E: MSV’71 kan klimmen, Maasdijk naar Steeds Hooger

In 4E wacht zaterdag MSV’71 een zware taak tegen het drie plekken hogerstaande RVV Blijdorp. VV Maasdijk daarentegen krijgt het op papier makkelijker tegen het in zwaar weer verkerende Rotterdamse Steeds Hooger, het verschil op de tabel is negen punten in het voordeel van de Maasdijkers.

Tekst: Peter Petit

MSV’71 – RVV Blijdorp

MSV’71 is goed uit de winterstop gekomen. Het elftal van trainer Paul van Loenen verloor dit jaar nog niet ondanks het loodzware programma. Ook afgelopen week tegen het sterke Rotterdam United hadden de Maassluizers lange tijd zicht op een zege, maar in de slotfase ging het toch mis. Desondanks kan de ploeg terugkijken op goede prestaties in de meest recente wedstrijden. Tegen opponenten uit de top vier, Maasdijk uit, Hermes-DVS thuis en dus Rotterdam United werd niet verloren. Het sterke Hermes-DVS werd met 3-1 verslagen en tegen de buren van Maasdijk werd gelijkgespeeld. Bij aanvang van het duel staat Blijdorp zevende met 23 punten uit 14 van de 26 te spelen wedstrijden. MSV’71staat twee trapjes lager op de tabel, met 18 punten. De heenwedstrijd tegen de ploeg uit Blijdorp, niet alleen de naam van de dierentuin, maar ook van een woonwijk in Rotterdam, werd geflatteerd met 0-1 door MSV’71 gewonnen. Bij winst zaterdag hebben de Waterweg-bewoners Blijdorp op de competitieladder weer in het vizier en bedraagt de achterstand nog maar twee punten.

RV&AV Steeds Hooger-VV Maasdijk

Maasdijk treft op het Erasmuspad in Rotterdam in RV&AV Steeds Hooger een potentiële degradatiekandidaat. De Rotterdammers verloren afgelopen zaterdag met 5-1 van Hermes-DVS en hebben nog steeds niet het vertrouwen en de vorm van voor de winterstop teruggekregen. Maasdijk, de ploeg onder leiding van de 42-jarige hoofdcoach Dennis van den Steen (foto), won afgelopen week met 3-1 van Overschie en staat nu keurig vijfde, maar wel met zes punten achterstand op de twee gezamenlijke leiders Overmaas en Hermes-DVS. De heenwedstrijd tegen Steeds Hooger werd aan het begin van dit seizoen met 2-0 door de Maasdijkers gewonnen.

 

Lees verder