Warming-up 4e Divisie (za): Richard Middelkoop: ,,Met lef spelen tegen Capelle”

FC ’s-Gravenzande redde het vorig weekend niet in Zeeland bij koploper Kloetinge. De formatie van trainer Richard Middelkoop (foto) ging met 4-1 onderuit en zag ODIN’59, ARC en Goes passeren op de ranglijst.

Tekst: Ton Beije

Trainer Richard Middelkoop hoeft niet veel woorden vuil te maken aan het duel bij Kloetinge: ,,Afgelopen zaterdag verloren wij terecht van waarschijnlijk de aanstaande kampioen.”

Op het Juliana Sportpark is komende zaterdag het sterk Capelle te gast. Middelkoop: ,,Tegen Capelle hebben we de kans om ons te revancheren. Uit verloren we van Capelle, zaterdag zullen de punten in het Westland moeten blijven. We zullen dat doen met een gewijzigde spelersgroep, gezien de schorsing en een aantal blessures.”

Meetmoment

Maar de trainer ziet ook gelijk een andere mogelijkheid: ,,Dit is tevens een mooi meetmoment voor andere spelers om te laten zien hoe ver zij zijn in hun ontwikkeling. Ik kijk zodoende ook uit naar zaterdag waarin we met Capelle een sterke tegenstander treffen waar veel ervaring inzit.”

Lef

,,Wij zullen met lef moeten voetballen aan de bal  en zorgen dat we als team altijd en overal druk kunnen houden als we de bal verliezen”, gaat Middelkoop verder. ,,Doen we dit niet of minder goed, dan kan het een zware middag gaan worden.”

De trainer noemt zonder nadenken het rijtje spelers op, waarover hij niet kan beschikken: ,,We missen Rick Boers, Roy van beek, Sil van Ooijen en Kilian Berkhout en Bram Sommerling is een twijfelgeval.”

 

Lees verder