Warming-up 4e Divisie (zo): Cesco Agterberg: ,,Onderschatting is aandachtspunt”

Westlandia leverde vorig weekend goed werk af door op De Hoge Bomen met liefst 3-0 baas te blijven over concurrent SJC. De ploeg van trainer Cesco Agterberg (foto) behoudt daardoor de kans om aan te sluiten bij de sub-top. Zondag wacht de uitbeurt bij laagvlieger RKVV Velsen.

Tekst: Ton Beije

Logisch dat ook trainer Agterberg met een lekker gevoel terugkijkt op de wedstrijd tegen SJC. ,,Het was denk ik één van onze betere wedstrijden tot nu toe. We waren stabiel, gaven niet veel weg, controleerden de wedstrijd en ondanks de 0-0 met de rust toch drie goede goals na de pauze. Ook in deze wedstrijden waren de invallers belangrijk en dat geeft des te meer aan, dat een brede en fitte selectie gewoon ontzettend belangrijk is.”

Tweede periode

Met deze overwinning heeft Westlandia ook de sub-top weer binnen bereik, waaronder de tegenstander van afgelopen zondag. Agterberg: ,,We zijn niet met SJC bezig. Velsen is nu voor ons heel belangrijk. In de tweede periode staan we qua verliespunten aan kop, dus daar is ons alles aan gelegen om die binnen te slepen. De top zeven staat vier punten van elkaar, dus dat kan nog alle kanten op. Maar wat ik zeg, de eerstvolgende wedstrijd is Velsen en dat is voor ons nu het allerbelangrijkste.”

Onderschatting

Die tegenstander van zondag, Velsen, staat voorlaatste, ligt dan onderschatting op de loer? ,,Uiteraard is onderschatting een aandachtspunt”, zegt Agterberg, ,,maar zo kan ik er nog veel meer noemen die van toepassing zijn op deze wedstrijd. Het is aan ons om de spelersgroep zich ervan bewust te laten zijn dat van onderschatting geen sprake kan zijn. De voorbeelden zijn legio: Ploegen die onderaan staan, gaan in de tweede helft van de competitie echt wedstrijden winnen. Wanneer is de grote vraag. Daarnaast heeft Velsen nipt verloren van Purmersteijn (2-3), wat ik veruit de beste ploeg vind van deze afdeling.”

Focus

Agterberg over dat duel tegen Velsen: ,,Ik verwacht gewoon een heel zware wedstrijd met een tegenstander die alles geeft en ons de punten echt niet cadeau gaat geven. Wij zullen een heel goede focus moeten hebben en de lijn van de laatste wedstrijden moeten doortrekken om daar drie punten te halen. Maar makkelijk wordt dit zeker niet.” De Westlandia-trainer kan in ieder geval met een fitte selectie op pad richting Noord-Holland.

 

Lees verder