Warming-up 4e Divisie (zo): Ekrem Kahya: ,,We moeten waakzaam zijn zondag”

HBS-trainer Ekrem Kahya (foto) vond tussen alle hectiek en de ernstige situatie in Turkije toch nog even tijd om met Haaglanden Voetbal terug te kijken, maar vooral vooruit te blikken naar het duel van HBS zondag thuis tegen Hollandia.

Tekst: Ton Beije

HBS speelde met 2-2 gelijk tegen Hoogeveen, maar lang heeft Ekrem Kahya niet bij dat duel stil kunnen staan. ,,Eerlijk gezegd heb ik persoonlijk niet zo heel veel tijd gehad om de wedstrijd helemaal terug te kijken vanwege de ernstige situatie in Turkije. We hebben onder meer bij BMT en ook op veel andere locaties geholpen met het verzamelen, sorteren inpakken en inladen van diverse vrachtwagens.”

Prima

,,Maar toch nog even terugkomend op de wedstrijd, denk ik dat het een terechte uitslag was. We hebben goed voetbal afgewisseld met een aantal mindere momenten en helaas in de laatste minuten nog een doelpunt geïncasseerd, waardoor zij gelijk maakten, al was het driemaal een foutieve beslissing van de grensrechter en scheidsrechter. Maar goed, al met een prima resultaat tegen één van de concurrenten.”

Leren

Over die late gelijkmaker: ,,De overtreding begon buiten de zestienmeter en hij liet zich pas vallen binnen het strafschopgebied. Daar moeten we van leren, of geen overtreding maken of goedmaken door in het ergste geval zo’n overtreding buiten het strafschopgebied te maken.”

Waakzaam

Zondag komt Hollandia naar sportpark Craeyenhout, wat weet de HBS-trainer nog van die ploeg? Hij: ,,Dat we de eerste wedstrijd in de regen op een slecht veld wonnen. Het is ook een degelijke ploeg waartegen we waakzaam zullen moeten zijn en goed voor de dag moeten komen, in alle hoofdmomenten. Ik verwacht een goed HBS aan de bal, waarin we geduldig zullen moeten zijn en scherp zijn op momenten dat we de bal verliezen.”

Puzzelen

Kevin Schutte viel bij Hoogeveen uit, is hij er tegen Hollandia bij? Kahya: ,,Kevin zal zondag niet inzetbaar zijn, net zoals de geschorste Levy Berends. Voor Jedsel Markes komt de wedstrijd nog te vroeg. We kijken na de training van donderdag met welke spelers we zondag goed voor de dag zullen moeten komen, maar daar heb ik een goed gevoel over.” Nog even puzzelen dus voor Kahya.

 

Lees verder