Warming-up 4e Divisie (zo): Maurizio Ceccucci (RKAVV): “Rohda zit in goede flow”

RKAVV verloor zondag jl. van Alphense Boys dat veel lager op de ranglijst staat dan de in de top meestrijdende Leidschendammers. Het was de tweede opeenvolgende nederlaag, maar pas de derde in dit seizoen. Winnen tegen Rohda Raalte, dat evenveel punten heeft, is nu noodzakelijk om de eerste plaats in het vizier te houden.

Tekst: Pieter Donath

Rohda Raalte presteert wisselvallig. Vorige week werd van het laag geklasseerde rkvv Velsen gewonnen met 4-0, maar de wedstrijd eerder werd met liefst 7-1 verloren van SJC. In Raalte won RKAVV begin dit seizoen met 0-2, dus kan de ploeg zich revancheren voor de 2-0 nederlaag in Alphen.

Bepalend

In die wedstrijd werd het onverwacht 1-0 in de achttiende minuut, want tot dat moment was RKAVV sterker. De 67e minuut was achteraf gezien bepalend. Asim Metin miste op vijf meter voor de doellijn de kans op 1-1 en direct daarna werd het 2-0 waarmee de wedstrijd was beslist.

Trainer Maurizio Ceccucci (foto) daarover: ,,Ja, dat was een aardige kans en de aanval erna krijgt Alphense Boys een cadeautje en komt op 2-0.” De gehele wedstrijd vond hij ‘teleurstellend’ en de nederlaag was ‘onnodig’. Over de wedstrijd tegen Rohda Raalte is hij kort en duidelijk “die ploeg zit in een goede flow. Het wordt een andere wedstrijd dan de heenwedstrijd.”

Lees verder