Warming-up 3e Divisie (zo): Jay Zandbergen (TOGB): ,,Zorgen voor sportieve verrassing”

Jay Zandbergen (foto) mocht voor het eerst na zijn revalidatie weer minuten maken voor TOGB. De middenvelder viel afgelopen week in tijdens de wedstrijd Hercules – TOGB, maar kon niet voorkomen dat TOGB met een 3-1 nederlaag vertrok uit Utrecht. Of Jay Zandbergen ook komende zondag zal spelen is nu nog niet bekend. Toch kijken we met hem vooruit op het duel TOGB – ADO’20.

Tekst: Ron Fruining

 Jay, afgelopen zondag eindelijk weer minuten kunnen maken. Hoe kijk je terug op je rentree?

,,Een beetje dubbel! Aan de ene kant baal je van het resultaat. Aan de andere kant kun je mij haast niet gelukkiger maken, dat ik na lange tijd weer op het veld stond. Uiteraard ben je wat extra gespannen, maar ik voelde gewoon het vertrouwen weer in mijn knie en dat voelde goed. Daarnaast val je dan samen met Younes Assaih in, die dit seizoen nog geen minuut heeft kunnen maken. Beiden hebben we een helft kunnen spelen en dat voelde goed.”

Komende zondag komt de koploper naar het Hoge Land. Hoe kunnen jullie ervoor zorgen dat ADO’20 zonder punten naar Heemskerk terug zal keren?

,,Ik denk dat wij uit bij ADO’20 hebben laten zien dat we het hen moeilijk kunnen maken. Los gezien van het resultaat. Belangrijke voorwaarde is dat we het zondag weer als collectief moeten doen en dan ben ik van mening dat wij altijd wel voor een sportieve verrassing kunnen zorgen.”

Inmiddels is de competitie toe aan speelronde 22. Hoe vind jij dat TOGB zich ontwikkelt in de Derde Divisie?

,,Als gepromoveerde club denk ik dat wij niet veel te klagen hebben gezien de stand. Elke week ontwikkelen spelers zich. Er zit nog een hoop rek in onze groep, dus heb ik er het volste vertrouwen in dat wij ons blijven ontwikkelen.”

Je broer Dean zorgde afgelopen zondag voor de enige TOGB-treffer. Jullie creëren elke wedstrijd veel, maar afronden van de kansen blijft lastig. Heeft dit te maken met het te mooi willen scoren of is er een andere oorzaak?

,,Persoonlijk denk ik niet dat dit daaraan ligt. We hebben ook genoeg “lelijke” doelpunten gemaakt. Voornamelijk zal het liggen aan de rust en koelbloedigheid voor de goal. Misschien zijn we soms zelfs te gretig voor de goal, waardoor we soms overhaastig handelen.”

Hoe verwacht jij dat TOGB dient te spelen om ADO’20 te verslaan?

,,ADO’20 is een heel goede ploeg. De stand en uitslagen liegen niet en zij zijn niet zomaar koploper vanaf het begin van de competitie. Ik heb, tijdens de uitwedstrijd, genoeg mogelijkheden gezien waarmee wij verder kunnen komende zondag. Het valt en staat met de uitvoering van ons plan als collectief. Dit in combinatie met het afronden van de kansen die je krijgt, zullen voor de punten moeten zorgen. Ik heb vertrouwen dat onze ploeg daartoe in staat zal zijn!”

 

 

Lees verder