Warming-up zaterdag 2E: Fraai affiche tussen Vitesse Delft en SVC’08

Regioclubs in actie tegen Vlaardingse verenigingen. RKDEO gaat op bezoek bij CION, Wilhelmus treedt op als gastheer van CWO en Concordia verwelkomt VFC, een duel dat pas om 16.00 uur begint.

Tekst: Marlon Taal

HMSH verloor met minimale cijfers van RKDEO. Voor zaterdag staat er voor de Haagse ploeg geen duel gepland in verband met de natuurramp in Turkije. Het duel tegen FC Skillz thuis is verplaatst naar zaterdag 18 februari.  RKDEO reist af naar Vlaardingen. De ploeg van trainer Wesley Epskamp speelt daar het duel tegen CION.

Derby

Wilhelmus wist tegen HVC’10 een einde te maken aan een lange reeks van verliespartijen. In Hoek van Holland werd knap gelijk gespeeld. Voor komend weekend wacht er een thuiswedstrijd tegen het Vlaardingse CWO. HVC’10 speelt een fraaie Westlandse derby op sportpark De Hoge Bomen bij Westlandia. De Westlanders hebben iets goed te maken na het kansloze 3-0 verlies tegen koploper SVC’08. Een bijzondere wedstrijd ook voor de na dit seizoen stoppende trainer Piet Boon (foto) van HVC’10. Hij was in het verleden ook werkzaam als trainer van de zaterdagtak bij de Naaldwijkers.

Sprokkelen

Full Speed wist in het nieuwe kalenderjaar nog geen punt bij elkaar te sprokkelen. Thuis werd er verloren van CION. Komende zaterdag mag de ploeg van trainer Frank Verhaar aantreden in en tegen Berkel. Concordia kwam niet verder dan een gelijkspel tegen CWO. Komende zaterdag wordt er om 16.00 uur afgetrapt aan de Brasserskade, waar dan VFC uit Vlaardingen te gast is bij de ploeg van trainer Wesley Zandstra.

Interessant

Interessant is de ontmoeting op sportpark Tanthof-Zuid. Daar kruisen Vitesse Delft en SVC’08 met elkaar de degens. Het verschil tussen de nummer één, SVC’08 en Vitesse Delft, nummer twee, is slechts drie punten. Komt de spanning terug aan top, of neemt SVC’08 van trainer Jeffrey Frijters verder afstand.

 

Lees verder