Warming-up zaterdag 1B: Mark Moen hoeft zijn ploeg niet extra te motiveren

Die Haghe is koploper af. Door een 3-2 nederlaag bij Voorschoten’97 werd de ploeg van Marcel Koning op de ranglijst gepasseerd door DSO, dat sv Nootdorp met dezelfde cijfers versloeg. Nummer laatst DHC koerst af op honderd tegentreffers. Na de 8-0 nederlaag bij sv Den Hoorn staat de teller inmiddels op 97.

Tekst: Hans Kulk

In 1B ging de aandacht na afgelopen weekend niet uit naar de resultaten, maar naar Haico Herbert (foto). De assistent-trainer van Wippolder kreeg tijdens het duel met Forum Sport een hersenbloeding. Dit bericht maakte het voetbal voor even onbelangrijk. Hoe het nu met hem gaat is onduidelijk, maar iedereen hoopt vanzelfsprekend dat hij er weer bovenop komt.

Ondanks de ernst van de situatie werd het duel toch uitgespeeld. Goede keuze? Foute keuze? Zeg het maar. Wippolder won nipt: 1-2. Voor Haico Herbert.

Gemotiveerd

Komend weekend speelt de ploeg van Mark Moen een thuisduel tegen Honselersdijk. Ondanks het vervelende nieuws gaat de competitie ook voor de Delftenaren gewoon verder. Gemotiveerd hoeven de blauw-witten in ieder geval niet te worden.

Voor de nieuwe koploper in 1B, DSO, wacht een uitduel in Leiden bij UVS. De ploeg van Bert de Best moet drie punten pakken om de concurrentie voor te blijven. DSO heeft 31 punten, Die Haghe 30 en VELO 29. Die Haghe ontvangt op het eigen sportpark VUC, dat afgelopen weekend VELO met 3-2 versloeg. De Wateringers spelen thuis tegen het goed presterende Valken’68. HVV is zaterdagmiddag op sportpark De Diepput gastheer voor sv Den Hoorn, terwijl rode lantaarndrager DHC de groen-gelen uit Voorschoten, oftewel Voorschoten’97, in eigen stadion moet bestrijden. De onderd tegendoelpunten liggen op de loer, de teller staat nu, hoe treffend ook, op 97. Het laatste duel gaat tussen sv Nootdorp en Forum Sport.

Lees verder