Warming-up zondag 1B: Maand der waarheid voor TAC’90

Voor TAC’90 staan er de komende maand bijna alleen maar topduels op het programma. De Haagse ploeg zal de degens onder andere kruisen met Kruisland, Best Vooruit en Nemelaer. Geldrop is aanstaande zondag de eerste tegenstander.

Tekst: Roland van der Linden

De competitie in 1B is pas halverwege en voor alle ploegen is nog van alles mogelijk. Na deze serie wedstrijden zal TAC’90 een aardig idee hebben waar het staat.

Over het duel van vorige week tegen sc ’t Zand meldt trainer Arie van der Padt (foto): ,,Wij waren in deze wedstrijd duidelijk de betere, maar verzuimden om met de rust al minimaal 2-0 voor te staan. Het missen van de kansen lag aan onszelf. TAC’90 moet duels eerder beslissen om het niet later in het duel alsnog lastig te krijgen.”

Gelijkspel

TAC’90 trof Geldrop al eerder in de tweede wedstrijd van de competitie. Het duel in Den Haag eindigde in een gelijkspel. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Onoplettendheid stelde Geldrop in staat om met een 0-1 voorsprong de rust in te gaan. Na de thee kwam TAC’90 beter voor de dag en maakte de 1-1, maar vijf minuten voor tijd kwam Geldrop uit een strafschop op 1-2. TAC’90 zette alles op alles kwam in de laatste minuut verdiend op 2-2.

Broodjes met kip

Van der Padt verwacht een duel tussen twee ploegen die willen winnen. Geldrop staat nu vier punten achter op TAC’90 en wil graag aansluiting houden met de koplopers. TAC’90, dat op een blessure en een schorsing na compleet is, is er op gebrand afstand te nemen van de tegenstander en bovenin te blijven meedraaien.

De derde helft wordt in ieder geval gezellig. Geldrop heeft bij TAC’90 honderd broodjes met kip besteld voor hun Carribbean Sunday Party. TAC’90 is uitgenodigd om na de wedstrijd op het feest aanwezig te zijn.

 

Lees verder