Warming-up 3e Divisie (zo):  Paul van der Zwaan (Quick): ,,Niet weer naïef zijn”

Komende zondag heeft Quick een goede kans om weer eens een uitwedstrijd te winnen. In Gorinchem moet dan Unitas worden verslagen. De laatste uit overwinning was in Limburg tegen Groene Ster op 6 november 2022. In de daaropvolgende vier uitwedstrijden werd slechts één keer gelijk gespeeld.

Tekst: Pieter Donath

Unitas verloor vorige week met 2-1 van JOS Watergraafsmeer en staat op de ranglijst zevende met vijf punten meer dan Quick. De Haantjes staan op de twaalfde plaats en kunnen bij winst aansluiten in de middenmoot. Begin dit seizoen won Unitas op Nieuw Hanenburg met 0-1.

Tien man

Quick boekte afgelopen zondag tegen Baronie de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Het werd een spectaculaire wedstrijd omdat Quick al snel met een man minder kwam te staan en er liefst acht doelpunten waren te bewonderen.  Na de rode kaart vorige week van doelman Patrick Zunderdorp mocht de 18-jarige Jesper Hegie in de voetsporen van zijn vader treden en zijn basisdebuut maken. De 5-3 winst was mede verdiend omdat er geruime tijd met tien man moest worden gespeeld. Issac Dijkhuizen en zijn directe tegenstander gleden beiden naar de bal, maar na deze botsing kreeg alleen de Quick-speler de rode kaart voorgehouden. De numerieke minderheid was echter niet terug te zien op het veld. Met een goed gevoel kunnen trainer Paul van der Zwaan (foto) en zijn spelers op sportpark Molenvliet in Gorinchem de strijd aangaan tegen Unitas.

Hoe kijk je terug op de winst tegen Baronie?

,,De wedstrijd heeft ons een goed gevoel gegeven. We speelden dominant en kwamen vrij snel voor. Daarna kwamen we niet in de problemen toen Issac een discutabele rode kaart kreeg. We liepen zelfs uit naar 5-1 met veel kansen op nog meer doelpunten. De ploeg bleef scherp en compact en dat is een groot compliment met tien man.”

Vond je het jammer dat 5–1 nog 5-3 werd?

,,Dat we nog twee late tegengoals kregen was jammer, maar gezien de energie die we met tien man al in de wedstrijd hadden gestoken was dat niet schandelijk of raar.”

Wat verwacht je van wedstrijd tegen Unitas?

,,Het wordt de volgende lastige klus. Een sterk gespeelde wedstrijd tegen Blauw-Geel’38 wisselden we af met een zwakke eerste helft tegen Gemert. Nu zullen we niet weer naïef moeten zijn tegen Unitas. Focus en power er direct opgooien wordt de opdracht. Er is weer goed getraind deze week. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in.”

 

Lees verder