Warming-up 2e Divisie: Jon Blok (Scheveningen): ,,Belangrijkste is rustig te blijven”

Scheveningen stond vorig weekend weer met lege handen bij het verlaten van het veld. Gastheer Kon.HFC eiste nipt de drie punten voor zich op: 1-0. Op Houtrust hoopt de ploeg van trainer John Blok (foto) dit zaterdag weer goed te maken met het binnenhalen van de volle buit tegen Jong Sparta.

Tekst: Ton Beije

Ook voor Scheveningen-trainer John Blok was het in Haarlem vorig weekend stevig balen. ,,Zeker omdat een punt tot de mogelijkheden behoorde. Over de hele wedstrijd gezien had KHFC wel de iets betere kansen, maar beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd. Na een zeer levendige opening met kansen aan beide kanten hadden we het wel even lastig, maar naarmate de wedstrijd vorderde werden we eigenlijk steeds meer de bovenliggende partij. Het mag ons dan niet overkomen dat we juist uit een redelijk ongevaarlijke situatie een doelpunt tegen krijgen.”

Strijdlust

,,Dan kijk je natuurlijk teleurgesteld terug wat het resultaat betreft, maar wel tevreden over de enorme strijdlust die is geleverd. In vergelijking met voorgaande twee wedstrijden was de ploeg op vier plaatsen gewijzigd en ontbraken ervaren krachten als Aldogan, De Vlugt en De Jong.

Rustig

Aansluiting naar boven is voor Scheveningen nog heel goed mogelijk, maar dan moeten er wel punten gesprokkeld worden. Blok: ,,Het belangrijkste is om rustig te blijven en van wedstrijd naar wedstrijd te leven. We wisten dat het zwaar zou worden en het ook een beetje mee moest zitten. Dat doet het nu even niet, maar het is aan ons om dat te doen kantelen.”

Aanvallend

Zaterdag komt Jong Sparta op bezoek, dat verloor een week terug met 0-3 en staat maar vier punten boven Scheveningen. Het zou dus thuis moeten gebeuren! ,,Waar Sparta staat op de ranglijst is voor ons niet zo van belang”, oordeelt Blok. ,,Het enige dat voor ons tegen deze ploeg telt, is dat er weer drie punten te halen zijn. Sparta heeft vooral veel aanvallende kwaliteiten en heeft zaterdag verzuimd de kansen tegen Noordwijk te benutten. De uitslag was dan ook zeer geflatteerd, omdat het voor Noordwijk allemaal net goed viel. Hopelijk is dat voor ons zaterdag ook een keer het geval.”

Blessures

Blok wordt vaak geplaagd door blessures, hoe is de situatie voor komende zaterdag? Hij: ,,Je zegt “thuis moet het gebeuren”, we presteren niet voor niets in uitwedstrijden beter. Ik denk dat de oorzaak, ook voor de meeste blessures, voor iedereen nu wel duidelijk is (het veld – red.). Barry Rog, David Kappel en Rodny Lopes Cabral ontbreken nog steeds in de selectie.”

Lees verder