Zaterdag 5B/5C: Zege voor Wanica Star bij Gouderak, Toofan pakt punt tegen DVC

GSC ESDO heeft nog steeds de eerste plaats in handen na een belangrijke overwinning op ASW. Ook achtervolger ONA won. HDV kreeg flink klop in het Zuiderpark. Toofan sleepte een punt uit het vuur tegen DVC. WIK en Wanica Star bleven aan de goede kant van de score in hun duels.

Tekst: Roland van der Linden      |      Foto’s: Noud Elbers

5e klasse B

ASW – GSC ESDO

Voor GSC ESDO stond het loodzware uitduel bij ASW op het programma. De Haagse club kwam prima voor de dag in Waddinxveen. Al bij rust had GSC ESDO een 0-2 voorsprong opgebouwd door doelpunten van Djamal Boerstra en Houssain Zeryouh. In de tweede helft nam Zeryouh ook de derde treffer van GSC ESDO voor zijn rekening: 0-3.

HDV – ONA

Op eigen veld kon HDV het ONA niet lastig maken. De thuisploeg moest met 0-8 diep het hoofd buigen. HSV-spelers Raily Petronia en Mohamed Akachar kregen een rode kaart voorgehouden en mochten vroegtijdig douchen. De bezoekers uit Gouda hebben na de ruime zege nog steeds een punt achterstand op GSC ESDO, maar hebben ook een duel minder gespeeld.

REMO – Quick (H)

Quick had in de eerste helft veel balbezit, maar creëerde weinig kansen. REMO was niet echt de mindere ploeg, maar moest wel met een 0-1 achterstand genoegen nemen terwijl het zelf ook kansen had op een voorsprong. Na rust kreeg REMO een kans om gelijk te maken, maar de treffer viel aan de andere kant: 0-2. Beide treffers van Quick kwamen op naam van Bas Paardekooper. REMO nam meer risico en kon nog via Yassin Benali op 1-2 komen, maar verloor uiteindelijk met 1-3. John Henry Maasbach zorgde voor het laatste doelpunt.

Toofan – DVC

DVC kwam het best uit de startblokken in het duel met Toofan. Wouter van Vliet en Mike van Es schoten de Delftse club naar een 0-2 voorsprong. Na de 1-2 van Serhii Dzhersh was het tijd voor de thee. In de tweede helft bracht Alexander Mahynka Toofan weer op gelijke hoogte. DVC herpakte zich en kwam opnieuw op voorsprong uit een benutte strafschop van Melvin Legierse. Met zijn tweede treffer tekende Dzhersh voor de 3-3.

Moordrecht – SVO Buytenpark

De Zoetermeerders hadden weinig in te brengen in de wedstrijd met subtopper Moordrecht. Na negentig minuten voetballen stond een 5-0 nederlaag op het scorebord.

Gouderak – Wanica Star

Het duel werd gespeeld in Den Haag in plaats van Gouderak. Dit was arbiter Ruud Wesdorp ontgaan die in eerste instantie op de verkeerde locatie stond. Met dertig minuten vertraging werd er afgetrapt. In de tiendee minuut opende Maicol Polania de score voor Wanica Star na een steekbal van Tuncay Gunes. Tien minuten later trok Gouderak de stand weer gelijk. In de tweede helft stelde Shoeroen de Palm Giovanny Meijer in staat de 1-2 aan te tekenen. Na de 1-3 van Polania leek het duel gespeeld. Het werd nog spannend toen de 2-3 op het bord kwam, maar Wanica Star hield stand.

WIK – De Ster

De thuisploeg begon sterk aan het duel maar het spel werd na een kwartier spelen rommeliger en slapper. Het resultaat was er ook naar. De Ster nam door een treffer van Laji Tehan op een 0-1 voorsprong. Na de rust kwam WIK beter uit de kleedkamer en kon Tom Koning met twee treffers de Zuiderparkers toch nog aan de overwinning helpen: 2-1.

5e klasse C

Pernis – DVV Delft

In Rotterdam hield DVV Delft stand tot de 35e minuut. De thuisploeg scoorde daarna binnen een minuut twee keer. DVV Delft kwam nog terug tot 2-1 door een treffer van Alperen Koca. Vlak voor rust scoorde vv Pernis de 3-1. In de tweede helft kreeg de club uit Delft nog zes treffers om de oren en werd de eindstand 1-9.