Zaterdag 4E: Zege voor MSV’71 op Blijdorp dankzij ‘remontada’

Winst voor zowel MSV’71 als voor Maasdijk zaterdag in 4E. Het team onder leiding van hoofdcoach Paul van Loen, MSV’71, versloeg dankzij een alles of niet offensief in de tweede helft Blijdorp. Maasdijk dankt de zege tegen degradatiekandidaat Steeds Hooger ook al aan een goede tweede helft.

Tekst: Peter Petit

MSV’71 – RVV Blijdorp

MSV’71 keek tegen RVV Blijdorp na 45 minuten tegen een 0-2 ruststand aan, maar (ver) in de tweede helft rechtte de ploeg van hoofdtrainer Paul van Loenen (foto) de rug. De uiteindelijke 3-2 zege was wellicht niet helemaal verdiend, maar daar had het Maassluisse kamp maling in. Bij de thuisploeg was Christian van der Pol de grote man. De spits scoorde zelf tweemaal en kreeg een strafschop mee. Het eerste bedrijf was er één om voor MSV’71-zijde gauw te vergeten. Blijdorp uitblinker Dencho Narcio bracht de 0-1 op het scorebord. Hij gaf met een kopdoelpunt doelman Louter van de thuisploeg het nakijken. De mentale dreun werd één minuut later nog groter voor de thuisclub toen Brady van Stralendorff in de fout ging. In plaats van Jasper van Veen aan te spelen ging de bal naar tegenstander Thomas Hofman die een fraaie assist had voor medespeler Zidane Lo-Kioeng-Shioe, die zijn ploeg simpel op 0-2 schoot.

Strafschop

In de tweede helft ging de thuisploeg twintig minuten voor tijd over tot een alles of niets offensief dat zich liet uitbetalen. Tien minuten voor tijd leverde Sven Schipper een perfecte voorzet af, die bij de eerste paal door Christian van der Pol werd binnengewerkt. Het geloof in eigen kunnen was weer helemaal terug bij de thuisclub, terwijl bij de bezoekers juist de angst in de ploeg sloeg. Een angst die gegrond bleek, want twee minuten voor tijd schoot alweer Christian van der Pol een vrije trap binnen: 2-2. Nog geen minuut later werd de middag nog mooier voor de equipe van Paul van Loenen toen Christian van der Pol binnen de zestien tegen de grond werd gewerkt. Bij Blijdorp-doelman Bojan Vlaovic was de frustratie hierover zo groot dat hij in woord en gebaar duidelijk maakte aan scheidsrechter Cees Brouwer, wat hem een rode kaart kostte. Veldspeler Dencho Narcio probeerde tevergeefs de strafschop van Matthijs Jansen te stoppen, waardoor MSV’71 de drie punten in Maassluis hield

RV&AV Steeds Hooger – Maasdijk

Na een kwartier kwam Maasdijk op achterstand en met die stand werd ook de thee in de kleedkamers genuttigd. In de tweede helft een veel beter Maasdijk dat dan ook verdiend op 1-1 kwam. Het was Wouter Boers die het net achter de doelman van RV&AV Steeds Hooger deed trillen. Diezelfde Boers was verantwoordelijk voor de vrije trap waaruit de 1-2 werd gescoord. Het leek erop dat de Rotterdamse degradatiekandidaat nog een gelijkspel uit het vuur zou weten te slepen tegen het team van Dennis van den Steen. De scheidsrechter floot voor een strafschop voor RV&AV Steeds Hooger, tot onbegrip van alles wat Maasdijk was. Maar dan was er altijd nog sluitpost Lars Veenman van Maasdijk, die een geweldige safe verrichtte, waardoor de stand 1-2 bleef.