Zaterdag 4D: Graaf Willem II VAC scoort er lustig op los tegen Ommoord

In 4D maakte leider Graaf Willem II VAC gehakt van Ommoord, RVC Celeritas slaagde er wederom niet in thuis te winnen. FC Zoetermeer verloor van het sympathieke vv Groeneweg en voor KSD-Marine en SEV waren er nuttige gelijke spelen. Haagse Hout moet zich zo langzamerhand toch wel op gaan maken voor een komend verblijf in de vijfde divisie.

Tekst: Peter Petit

RVC Celeritas – IJVV de Zwervers

In een bar slechte wedstrijd op sportpark Prinses Irene was IJVV de Zwervers thuisclub RVC Celeritas uiteindelijk met 1-2 de baas. Geen moment gaven de Rotterdams zaterdag in Rijswijk de indruk een serieuze concurrent voor titelkandidaat Graaf Willem II VAC te zijn. De thuisclub moest het doen zonder de aan zijn teen geblesseerde goaltjesdief Jergo Leijdekkers. Zijn positie werd ingenomen door Fernando Couvreur. In de selectie van hoofdcoach Dennis Young was dit keer ook weer een plek ingeruimd voor de reeds lange tijd in Rijswijks verblijvende Oekraïense speler Jacko.

De gasten kwamen na vijftien minuten op voorsprong na een vrije trap, nog voor rust scoorde Dylan Durban de gelijkmaker (1-1), eveneens uit een door de Rotterdamse doelman verkeerd beoordeelde vrije trap. Deze wedstrijd, waarin om de haverklap spelers op het kunstgras lagen, waardoor het spel weer moest worden onderbroken, verdiende geen winnaar. Die kwam er toch en komt uit Rotterdam-IJsselmonde en kwam uit een zogenaamde ‘rommelgoal’, tien minuten voor tijd. ,,Jammer dat de scheidsrechter deze goal goedkeurde, de speler maakte hands”, zo lieten RVC Celeritas-supporters, die achter het doel stonden waarin werd gescoord, na afloop teleurgesteld weten.

Graaf Willem II VAC – SV Ommoord

Titelpretendent Graaf Willem II VAC kende geen medelijden met de gasten uit Rotterdam Ommoord. De spelers van trainer Jan de Jong (foto) stopten pas na acht goals en hielden zelf de defensie potdicht. Na 45 minuten stond het overigens pas 1-0 door een doelpunt Tim Jellema, maar na de thee raakten de ‘graven’ pas echt op stoom. Laurens Bentvelzen, in de 47e, Rico de Boer in de 51e, Joao Malfitano in de 56e, Brian de Jong in de 65e en 84e minuut en Martijn Nieuwenhuizen in de 86e en 90e minuut, bepaalden de eindstand op 8-0, goed voor de grootste thuisoverwinning tot nu toe in 4D.

Moerkapelle-KSD Marine

Een remise voor KSD-Marine in Moerkapelle. De treffer van de ploeg van trainer Henk baggerman kwam van Romano Charité.

Haagse Hout – Bolnes

Na de 1-4 nederlaag tegen Bolnes, begint het er nu echt somber uit te zien voor Haagse Hout, de ploeg van hoofdtrainer Baris Sahin. Na vijftien wedstrijden slechts vier punten, zeven punten achterstand op nummer één na laatst NOC Kralingen.

SEV – RCSV Zestienhoven

Deze wedstrijd kende met een 2-2 uitslag geen winnaar. RCSV Zestienhoven moet beslist de favoriete tegenstander van SEV-speler Paul Jansen zijn. Eerder dit seizoen scoorde hij in Zestienhoven het enige Leidschendamse doelpunt, nu, in de thuiswedstrijd, was hij verantwoordelijk voor beide doelpunten van de Kastelenring-bewoners, in een gelijk opgaande wedstrijd, 0-1, 1-1, 2-1 en 2-2.

FC Zoetermeer – vv Groeneweg

Een duidelijke zege van deze door vriend en vijand ‘bescheiden’ genoemde club vv Groeneweg uit Zevenhuizen, een mix van jonge en wat meer ervaren spelers. Teleurstelling bij hoofdtrainer Leroy Vaes van FC Zoetermeer, die echter nog niet hoeft te wanhopen. Zijn ambitie is een plek in de top vier in 4D, een plaats die door zijn ploeg nog steeds wordt ingenomen, met ook nog eens één inhaalwedstrijd te goed.