Zaterdag 4A/4C: BSC’68 in achtervolging, winst voor PGS/VOGEL en DUNO

In 4A boekte BSC’68 een ruime zege op Roodenburg, maar vernam daarna dat ook koploper Zevenhoven drie punten had veroverd. In 4D lieten topploegen PGS/VOGEL en DUNO overwinningen noteren. De strijd tussen RAS en ODB eindigde onbeslist.

4e klasse A

BSC’68 – Roodenburg

In de vierde minuut was het al raak voor BSC’68. Roel van der Valk speelde Lody Dijkhuizen aan die vervolgens voor de 1-0 zorgde. Twee minuten later viel de 2-0. Op aangeven van Jelle Verhoef kon Joep van Straalen de 2-0 aantekenen. Vlak voor rust werd het duel beslist. Roel van der Valk trof twee keer doel en de rust werd bereikt met een 4-0 stand op het bord. Na rust kreeg BSC’68 genoeg kansen, maar bleef de stand 4-0.

4e klasse C

Vredenburch – PGS/VOGEL

Door een treffer van Sharad Ramautar in de eerste helft kon PGS/VOGEL de winst meer naar huis nemen in het topduel met Vredenburch. Dankzij de 0-1 zege op de Rijswijkers heeft PGS/VOGEL nog steeds vier punten voorsprong op runner-up DUNO.

sv Loosduinen – DUNO

In het Haagse onderonsje kon de thuisploeg al na vijf minuten het net vinden. Bart Ruwaard schoot de 1-0 binnen. Halverwege de tweede helft kwam DUNO langszij door een treffer van Jimmy Kipp, die kort daarvoor een strafschop had gemist. In de tweede helft kwam DUNO met tien man te staan. Joeri Haneveld kreeg in de 69e minuut zijn tweede gele kaart voorgehouden en kon dus met rood gaan douchen. Het deerde DUNO niet. Tien minuten later scoorde Youssef Talhoui de winnende treffer: 1-2.

HPSV – GDA

Het duel tussen de politiemannen en de Loosduiners was nooit een echte wedstrijd. Na drie minuten spelen was het al 0-1 en de 0-2 viel in de 20e minuut. Bij rust was de score al opgelopen naar 0-5. Na rust kreeg GDA ook veel kansen, maar was slordig in de afwerking. De teller bleef steken op 0-7. Noa Schoenmaker eiste een hoofdrol voor zich op met vier treffers. Ook Dennis Heemskerk, Nick Selier en Tim aan de Wiel vonden het HPSV-net.

Semper Altius – sv Erasmus

In de eerste helft konden beide teams het net niet vinden en gingen dan ook aan de thee met een 0-0 stand. Na de hervatting kwam de openingstreffer op naam van Semper Altius-speler Morad Chahli. sv Erasmus kon de stand weer gelijktrekken, maar moest toezien hoe de thuisploeg van trainer Jan Willem Jonker (foto) weer de leiding nam dankzij Patrick Suijkerbuijk. sv Erasmus had het laatste woord en bracht de eindstand op 2-2. Voor Semper Altius betekende het gelijkspel het eerste punt in deze competitie.

RAS – ODB

ODB speelde tegen RAS een slechte eerste helft, maar kreeg wel de beste kansen. Het vizier voorin stond echter niet op scherp.  RAS raakte in de eerste helft al de lat en kwam vlak voor de pauze op voorsprong. Een vrije trap van Yanick dos Santos verdween in de kruising: 1-0. In de tweede helft kwam ODB veel beter uit de verf en trok in de zeventigste minuut de stand gelijk: 1-1. Timo Tuin nam dat doelpunt op aangeven van Desley Zwiers voor zijn rekening. ODB kon daarna nog het duel in haar voordeel beslissen, maar ook RAS kreeg nog een enorme kans. Voor open doel verdween de bal in het zijnet. Het bleef derhalve bij 1-1.