Zaterdag 3A/3C/3D: OLIVEO verspeelt eerste plaats, Blauw-Zwart draait goed mee

Blauw-Zwart deed goede zaken in het duel met laagvlieger Alphen en nestelde zich door een ruime zege vlak achter de eerste positie. Ook Stompwijk’92 pakte weer een fraaie overwinning in 3A. In 3C kwam OLIVEO niet verder dan een gelijkspel tegen CKC en moet nu Zwarte Pijl voor zich dulden.

3e klasse A

FC Oegstgeest – DWO

DWO speelde een niet al te beste wedstrijd tegen FC Oegstgeest, maar was in de eerste helft wel de betere ploeg en ging dan ook na een treffer van Kurtley de Windt met een 0-1 voorspong de rust in. De thuisploeg had na de thee de overhand en nam de leiding met 2-1 door doelpunten van Jordy Manupputty en Roy Elkenbout. In de laatste minuut redde DWO nog een punt. Kael Zulu bracht de 2-2 op het scorebord.

Blauw Zwart – avv Alphen

In Wassenaar leverde Blauw-Zwart een prima wedstrijd af tegen laagvlieger AVV Alphen. De thuisploeg lijkt een prima ontwikkeling door te maken en nestelde zich op de derde plaats met een 4-0 zege. Bastiaan Hendrikse, Bram Smit, Ilias Asahbahn en Kaj Kronenburg zorgden voor de doelpunten voor het team van trainer Alan Campfens (foto).

VVSB – Stompwijk’92

Ook Stompwijk’92 boekte weer een overwinning. De formatie van trainer Erik van Manen heeft door een 0-4 zege op VVSB de aansluiting bij SCW, dat elfde staat, weer gevonden. In Noordwijkerhout konden Lars van Santen, Kite Beuvink (2x) en Nick Ammerlaan het net vinden.

3e klasse C

CKC – OLIVEO

In Rotterdam keek OLIVEO al snel tegen een achterstand aan. CKC profiteerde van niet scherp verdedigen van de ploeg uit Pijnacker en bracht de 1-0 op het bord. Pas in de tweede helft kon OLIVEO de gelijkmaker produceren. Invaller Dewi van Wichen zette Noah Boer vrij voor de keeper en dit leverde de 1-1 op. Door het gelijke spel passeerde Zwarte Pijl, dat met 5-1 van CVC Reeuwijk won, OLIVEO op de ranglijst.

DSVP – sv Charlois

Op eigen veld bond DSVP sv Charlois aan de zegekar. De Rotterdammers kregen met 5-2 klop. Rick de Bruijn, Nick van der Eijk en Wilco de Niet scoorden in de eerste helft namens DSVP. Na de doelwisseling waren De Bruijn en Van der Eijk opnieuw trefzeker. DSVP staat na de zege nog steeds op een keurige derde plaats.

Ariston’80 – SEP

De studenten speelden tegen stadsgenoot SEP niet de beste wedstrijd van het seizoen. Toch ging de ploeg van trainer Martin de Graaf er met een nipte overwinning vandoor. Door een treffer van Lars van Biezen in de eerste helft werd het duel beslist: 1-0. SEP-trainer Marcel de Letter kreeg in het duel nog een rode kaart voorgehouden van arbiter Ivar Gieles.

Soccer Boys – DHL

Uit een vrije trap kopte Kas op den Brouw de club uit Delft naar een 0-1 voorsprong. De vreugde voor DHL was van korte duur. Vijf minuten later leverde een hoekschop aan de andere kant de 1-1 op. In de tweede helft bleven de toeschouwers verstoken van doelpunten, waardoor het duel in 1-1 eindigde.

3e klasse D

Rijnmond HS – VDL

VDL boekte een belangrijke zege op Rijnmond Hoogvliet Sport. De club uit Maasland staat nog steeds op een laatste positie, maar heeft nog hoop om directe degradatie te voorkomen. Senna Penning schoot VDL aan de leiding, maar de thuisploeg kon weer langszij komen. Door een doelpunt van Melvin Louwen kon VDL pauzeren met een 1-2 voorsprong. In de tweede helft stelde Tygo Suisse met twee treffers de zege veilig: 1-4.