Zaterdag 2E: SVC’08 in ondertal in blessuretijd alsnog langszij bij Vitesse Delft

De wedstrijd van de beide hoogvliegers, SVC’08 en Vitesse Delft, met respectievelijk positie één en twee op de ranglijst, eindigde – tot verdriet van de gastheren – in een 2-2 gelijkspel.

Tekst: Niek Praagman          |     Foto’s: Ron Heinen & Moshe Amsalem

De wedstrijd startte in een hoog tempo en beide teams zochten waar mogelijk de aanval. Het duurde echter tot de veertigste minuut voordat er een doelpunt viel. Vijf minuten voor rust ging linkerspits Dominique Ariës van Vitesse Delft in volle sprint op het doel af van SVC’08 en scoorde de openingstreffer. Dit betekende een belangrijk doelpunt op een psychologisch goed moment, want de Delftenaren konden met die kleine voorsprong aan de thee. (Foto’s onder: Ron Heinen)

Na de thee was er al binnen twee minuten een prima aanval van Vitesse Delft, maar de bal werd naast het vijandelijke doel gekopt. Een tweede goede mogelijkheid voor de gastheren om de marge te verdubbelen was er na bijna een uur spelen, maar wederom werd de bal niet in het doel gekopt, maar nu op de lat van SVC’08. (Foto’s onder: Ron Heinen)

Maar dit was kennelijk wel het moment om nog eens aanvallend aan te zetten voor de ploeg van trainer Ronald Hes en na een uur voetballen kreeg Vitesse Delft een strafschop te nemen wegens een forse overtreding van SVC’08. Duncan Sjerp deed wat van hem verwacht mocht worden, hij schoot de bal feilloos buiten bereik van doelman Wesley Storm in het doel. De thuisploeg kwam daarmee op een 2-0 voorsprong en logisch dat de vreugde groot was bij de ploeg en de Delftse aanhang. (Foto’s onder: Ron Heinen)

SVC’08 ging echter niet bij de pakken neer zitten en wilde zich zeker nog niet gewonnen geven. In de 71e minuut moest doelman Lennart van den Hengel van Vitesse Delft een gevaarlijke bal onderscheppen en dat deed hij met verve. Echter al snel daarna weer een aanval van de bezoekers en in een scrimmage voor het doel was het ditmaal wel raak, met als gevolg dat de spanning volledig terug was in de wedstrijd. Matthijs de Jong was verantwoordelijk voor de 2-1. (Foto’s onder: Moshe Amsalem)

SVC’08 rook bloed en voelde dat er nog meer inzat. Vooralsnog slaagde de ploeg van trainer Jeffrey Frijters er niet in om langszij te komen. Wel liep SVC’08 averij op, want Björn Balzer liep tegen een rode kaart aan.

Vitesse Delft slaagde er niet meer in de wedstrijd te controleren en het ging diep in de blessuretijd dan ook nog mis voor de gastheren. SVC’08 slaagde erin om toch nog de gelijkmaker te produceren via Yannick Willems. Het verdriet aan Delftse kant was groot na het laatste fluitsignaal en het gelijke spel werd door SVC’08 gevierd als een overwinning: 2-2. (Foto’s onder: Moshe Amsalem)