Zondag 2E: Full Speed en Concordia blijven met lege handen staan

Beide Delftse clubs bevinden zich in de gevarenzone. Voor Full Speed zijn de zorgen na de nederlaag tegen Berkel het grootst. Concordia heeft zes punten meer dan de stadsgenoot, maar heeft nog niet een veilige positie te pakken.

Berkel – Full Speed

De bezoekers uit Delft kregen de eerste mogelijkheid om te scoren, maar het schot van Donny van Oijen ging net naast het doel. Daarna was het Berkel dat de overhand kreeg en al voor de rust naar een beslissende 3-0 voorsprong uitliep.

In de tweede helft kon Full Speed de achterstand niet meer ongedaan maken. Lesley Dijksman zorgde nog wel voor de 3-1, maar verder kwam Full Speed niet. De mannen van trainer Frank Verhaar (foto) blijven door de nederlaag op de twaalfde plaats steken.

Concordia – VFC

Concordia speelde niet haar beste wedstrijd van het seizoen. Het lukte de thuisploeg gedurende de wedstrijd niet één keer om de bal tussen de palen te schieten en te veel cruciale duels gingen verloren. Door goed optreden van doelman Poya Maleiki Safar bleef de schade beperkt tot een 0-2 nederlaag.

Namens VFC zorgde Nordin van Mil in de 33e minuut voor de 0-1. Na de thee was Niels Boks scherp in de afwerking en kwam de 0-2 op het bord. Concordia heeft nu even rust en kan de tijd nemen om de boel weer draaiende te krijgen.