Zaterdag 1B: Voor DHC duurt duel tegen Voorschoten’97 50 minuten te lang

Vol goede moed begon DHC-trainer John de Letter (foto) met zijn team aan de vijftiende competitiewedstrijd, thuis tegen Voorschoten’97. Op het laatste moment bleken door blessures toch nog wat aanpassingen aan groen-zwarte kant noodzakelijk, maar met onder meer de routiniers René ‘Foppe’ Lousma (53) en John Mulder (52) op de bank was de ploeg er klaar voor.

Tekst: Wicher Schreuders

Aan Delftse zijde begon ook de jonge doelman Kaan Emre Kocak (19) op de bank. In het doel werd hij nu vervangen door de na vele jaren weer bij DHC terug gekeerde Marciano van Dam (28), die ook al als junior en jonge senior bij DHC heeft gekeept.

Voortvarend

DHC begon wederom voortvarend aan de wedstrijd. Al na een minuut kwam Mo Chokoud alleen voor Voorschoten-goalie Stephan van der Niet, maar de ingeschoten bal ging buiten bereik van die doelman net langs de paal. Enkele minuten later was er een kopkans voor DHC-er Vithusan Vigneswaran, maar zijn inzet ging naast het doel. Nadat het beginoffensief van DHC was geluwd, werd na vijftien minuten een door Voorschoten genomen hoekschop weggewerkt uit de doelmond, waarna de bal vanaf de rand van het strafschopgebied fraai en onhoudbaar werd ingeschoten door Ronnie Verplancke: 0-1.

Routinier

Vanwege een blessure moest Dyrell Drenthe zich vervolgens laten vervangen door routinier Foppe Lousma. DHC bleef redelijk spelend proberen wat terug te doen, in ieder geval was het in staat om de Voorschotense aanvallen tijdig onschadelijk te maken. Een enkele keer kwamen de DHC-ers dreigend bij het andere strafschopgebied, maar daar aangekomen hield dan feitelijk alle gevaar op. Na iets meer dan een half uur belandde een inzet van de gasten boven op de lat. De thuisclub leek met 0-1 de thee te gaan halen, maar in de slotminuten voor het rustsignaal kwamen er in een serie Voorschotense aanvallen kinderlijk eenvoudig maar liefst drie doelpunten bij. De doelpuntenmakers waren Guy Smith, Mo Maatoug en wederom Smith. Daarmee was het ineens 0-4.

Eigen doel

Kort na de doelwisseling kopte – na een voorzet van Iliass Oukhattou – DHC-er Nabil El Ousrouti net naast het doel van Voorschoten. Een kwartiertje in de tweede helft schoot Ronnie de Roode, via een DHC-er, in de hoek de 0-5 op het scorebord. Direct hierna redde Voorschoten-doelman Van der Niet in een één-tegen-één situatie met de alleen voor hem opduikende Mo Chokoud. Bij DHC kwam vervolgens ook nog routinier John Mulder in het veld. In de laatste twintig minuten was het aan groen-zwarte kant helemaal over. In die fase vielen maar liefst zes doelpunten voor het op een hoge score jagende Voorschoten’97. Die doelpunten kwamen van achtereenvolgens Guy Smith, Thom Wijnalda (strafschop), Melle Rekvelt, tweemaal Benjamin Beumer en ten slotte kopte in blessuretijd een DHC-er de bal in eigen doel. Daarmee was het 0-11.

Sportief

Scheidsrechter Aniel Jhamai (Den Haag) had een eenvoudige middag in een uiterst sportieve wedstrijd. De arbiter hoefde niets anders te noteren dan de gescoorde doelpunten, maar dat waren er wel veel. DHC leek in de eerste helft lang stand te kunnen houden, maar toen na veertig minuten de 0-2 viel, was het feitelijk al afgelopen en volgden nog veel tegentreffers. De wedstrijd duurde voor de groen-zwarten en voor het publiek eigenlijk vijftig minuten te lang.