Zaterdag 1B: Wisselspelers bezorgen DSO winst bij UVS

DSO moest na de winst van vorige week op sv Nootdorp nu in Leiden op bezoek bij laagvlieger UVS. De formatie van trainer Bert de best maakte geen fout en nam de drie punten mee terug naar Zoetermeer.

Overigens was het na vijfentwintig minuten wel schrikken voor de Zoetermeerse ploeg, want UVS nam brutaal de leiding. Sven Verlaan scoorde uit een corner de 1-0 voor de Leidse ploeg. Tien minuten later kwam DSO alweer langszij door een treffer van Anouar Zibouh: 1-1.

Initiatief

In  de tweede helft pakte DSO het initiatief en kwam na bijna een uur op de klok op een 1-2 voorsprong. De treffer kwam op naam van wissel Tim Ceder (foto) na een geweldige pass van Geert Koren. Twee minuten voor tijd viel definitief het doek voor UVS. Een andere wisselspeler bij DSO, Brandon van Tichem, bracht met een schitterend doelpunt de stand op 1-3. De wissels bepaalden weer de eindstand met twee treffers. Een goede overwinning voor de mannen van De Best tegen een UVS, dat vanuit de omschakeling gevaarlijk was.