Zaterdag 1B: Die Haghe maakt het zichzelf lastig, maar wint wel van VUC

Als Die Haghe met 5-0 was gaan rusten had niemand vreemd opgekeken, maar het was slechts 1-0 en VUC profiteerde bijna van het missen van heel veel kansen aan de kant van Die Haghe, dat uiteindelijk met een nipte 2-1 winstpartij terecht aan het langste eind trok.

Tekst: Wim van de Graaf            |        Foto’s: HMA-Fotografie

Na de terechte nederlaag tegen Voorschoten’97 moest Die Haghe weer de rug rechten in de wedstrijd tegen VUC, maar de equipe van Marcel Koning moest het wel doen zonder Sander de Jong (blessure), Noah Abid (schorsing) en Blnd Ahmed (positieve familie-omstandigheden). Direct na het eerste fluitsignaal van de arbiter van dienst, Arthur Ebink uit Oud-Beijerland, was het Die Haghe dat de dienst uitmaakte. In de tweede minuut was Jesse Bakker dicht bij de openingsgoal, maar doelman Nick Hasper van VUC ranselde de bal uit de hoek. Dat deed hij ook zeven minuten later bij een vrije schop van Roy van der Ven, waarna de hierop volgende hoekschop op het hoofd van Mike de Graaf belandde die beheerst de 1-0 voorsprong binnenkopte.

Vijf minuten later miste Sami Aoulad Said van Die Haghe een grote kans om de voorsprong uit te breiden en een gevaarlijke scrimmage voor het doel van de pinguïns na ruim een kwartier spelen leverde weer geen doelpunt op, maar wel een hoofdblessure voor Shyvannie Lampe, die zich wat later moest laten vervangen. Die Haghe domineerde vrijwel de gehele eerste helft. Zo werd een schot van Sami Aoulad Said weer knap gepakt door de uitblinker aan de kant van VUC, doelman Hasper. Ook Jelle Halsema haalde vanaf dicht bij deze keer niet de trekker over en vlak voor rust moest nota bene de Die Haghe-doelman Justin van Look handelend optreden bij een doelpoging van de gasten, maar de thee werd met een krappe 1-0 voorsprong opgedronken daar waar het gemakkelijk 5-0 voor Die Haghe had kunnen staan.

Na de rust trad ook direct een oude voetbalwet in werking: ‘Als jezelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel’. En zo geschiedde. VUC bracht een bal in het zestienmetergebied waar door Die Haghe niet goed werd weggewerkt. Een aanvaller schoot op het doel waar Justin van Look eerst nog redding met zijn voet wist te brengen en waarna de terugspringende bal door Quinten van de Kraaij binnen kon worden gewerkt. En zo stond het geheel tegen de verhouding in 1-1. Die Haghe pakte de draad weer op en liet zich niet van de wijs brengen. Het geloof in eigen kunnen won het van de teleurstelling over het missen van teveel kansen. VUC-doelman Nick Hasper bleef voor zijn ploeg de rots in de branding en was vooral bij voorzetten van de gastheren de heerser in de lucht.

Die Haghe moest met juichen wachten tot een kwartier voor tijd toen Jesse Bakker een prima voorzet gaf die door Roy van der Ven op waarde werd geschat. Met een prachtige kopbal belandde de bal in de verre kruising van het VUC-doel: 2-1. Die Haghe-trainer Marcel Koning bracht onder meer nog Frank de Lange binnen de lijnen, gadegeslagen door zijn vader Rob de Lange, de trainer van VUC. Bijna had hij hem nog meer pijn gedaan, maar een vrije schop van Frank de Lange ging over de lat van het VUC-doel. Zes minuten voor tijd was er plotsklaps een goed schot van een aanvaller van VUC, dat door Justin van Look knap klemvast werd gepakt. Die Haghe ging op jacht naar die derde treffer en Jelle Halsema had die op zijn schoen toen hij oog in oog met Nick Hasper kwam te staan, maar die kreeg de ingeschoten bal recht in zijn armen, daar waar het afleggen van de bal door Halsema mogelijk een beter resultaat had opgeleverd. Niemand aan de kant van Die Haghe maalde daar na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ebink nog om. Er werden weer drie punten aan het totaal toegevoegd.

De komende twee zaterdagen is er geen competitievoetbal. Dinsdag speelt Die Haghe in het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup in en tegen Vierde Divisionist FC ’s-Gravenzande en op dinsdag 21 februari oefent de equipe van trainer Marcel Koning thuis tegen ADO Den Haag O21. Daarna wacht in Valkenburg op 4 maart Valken’68. Alweer een topper in die prachtige eerste klasse B.