Zaterdag 1B: HVV geeft sv Den Hoorn klop en houdt hoop op handhaving levend

HVV staat op een positie die aan het einde van het seizoen degradatie betekent. De Kroonleeuwen boekten op de Diepput een broodnodige zege op sv Den Hoorn en houden daarmee de veilige plaatsen nog enigszins in zicht.

Tekst: Roland van der Linden      |   Foto’s: Sandra Bol & Patrick Gorlee

Op de Diepput bouwde HVV al voor rust een 2-0 voorsprong op tegen de ploeg van trainer John Hage. Alex Burghout opende de score voor de gastheren en daarna mocht Diederik Jansen aanleggen voor een strafschop. Jansen verzilverde die kans: 2-0. (Foto’s onder: Sandra Bol)

In de tweede helft bezorgde Ian van Balen sv Den Hoorn de aansluitingstreffer en kregen de Midden-Delflanders weer hoop op een goed resultaat. Storm de Kam maakte aan alle Haagse onzekerheid een einde en schoot de 3-1 op het scorebord. (Foto’s onder: Sandra Bol)

Door de nederlaag zakt sv Den Hoorn naar de achtste positie. HVV staat nu twaalfde, maar verkleinde de achterstand op VUC tot twee punten. sv Nootdorp en sv Honselersdijk hebben nog zes punten voorsprong op HVV. (Foto’s onder: Patrick Gorlee)