Zaterdag Vierde Divisie: Geen doelpunten bij FC ’s-Gravenzande tegen Capelle

Na het teleurstellende verlies vorige week stond zaterdag de wedstrijd tegen Capelle op het programma. Na een wat matige start, waarbij Capelle eind oktober afscheid nam van hun trainer, is de ploeg inmiddels opgeklommen naar de derde plaats met zes punten achterstand op koploper Kloetinge. Voor FC ’s-Gravenzande is het zaak niet verder weg te zakken, ’aanhaken of afzakken’ zoals dat zo mooi heet, dus de mannen van Richard Middelkoop moesten vol aan de bak om de punten in eigen huis te houden.

Tekst: Jan Hoogenraad       |      Foto’s: Pieter Vermeer

Het was wat improviseren om de juiste startopstelling te maken. Rick Boers moest vanaf de zijlijn toezien na zijn rode kaart van vorige week en Roy van Beek en Bram Sommeling konden vanwege een blessure niet in actie komen. Capelle was de eerste 35 minuten van de eerste helft de bovenliggende partij. In de achtste minuut moest Jurrian Jouvenaar in actie komen op een inzet van Joshua Kassels, die hij prima stopte. Vijf minuten later was Kassels weer kansrijk, maar ook nu wist hij het niet af te maken. Dat was ook het geval voor Marlon Slabbekoorn, hij schoot de bal in het zijnet.

Tegenvaller was het uitvallen in de zeventiende minuut van Ardi Luijendijk. Zijn vervanger was de 17-jarige Tyler Mulder, die in competitieverband zijn eerste wedstrijd speelde en dat voortreffelijk deed en zelfs werd uitgeroepen tot man of the match na afloop. FC ’s-Gravenzande probeerde het af en toe wel met wat schaarse uitvallen, maar echte kansen leverde dat niet op. In de 36e minuut moest ook Capelle-doelman Marc Splunter met een blessure vervangen worden en kwam José Fortes Almeida dos Reis tussen de palen. Tien minuten voor rust kreeg de thuisploeg wat meer vat op het spel en ook wat kansen. Op aangeven van Nick Ruigrok kon Frank Broos inschieten, maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt en een kansje voor Twan van Meerten op slag van rust leverde ook alleen maar een hoekschop op. In blessuretijd claimde FC ’s-Gravenzande nog een penalty toen Nick Ruigrok werd gevloerd, maar scheidsrechter Matthijs Jobse wilde hier niets van weten.

FC ’s-Gravenzande kwam in de tweede helft beter voor de dag en werd het een meeslepend ’voetbalgevecht’, dat veel van de spelers vergde. Nu waren de betere kansen voor de thuisploeg. Twan van Meerten zag zijn inzet door de doelman gepakt worden, Yordi Klepke schoot over en op aangeven van Frank Broos vanaf de linkerkant was het Yuri Westhoff die de bal wel raakte in de halve draai, maar via de paal weer het veld in zag komen. Maar ook Capelle was niet kansloos. FC ’s-Gravenzande kwam goed weg toen Dennis van der Heijden alleen voor doelman Jouvenaar kwam en probeerde met een stiftballetje de bal over hem heen te schieten, maar de doelman doorzag dit en pakte de bal.

Hierna weer twee mogelijkheden voor Twan van Meerten, op aangeven van Yuri Westhoff schoot hij de bal over de kruising en tien minuten voor tijd ging de bal voorlangs. De beste kans was twee minuten voor het einde van de officiële speeltijd toen Frank Broos goed inschoot en Twan van Meerten kon uithalen, maar via het been van doelman José Fortes Almeida dos Reis bleef dit zonder succes. In de zes minuten blessuretijd waren er voor het doel van FC ’s-Gravenzande nog enkele hachelijke momenten, maar gescoord werd er niet, zodat de wedstrijd eindigde zoals hij begonnen was: 0-0. Dat de wedstrijd veel vergde bleek wel na het laatste fluitsignaal toen veel spelers uitgeput op het gras vielen. Op zich, ook gezien het aantal absenten, zeker geen slecht resultaat voor de thuisploeg, maar als het in de tweede helft even had meegezeten….