Tweede Divisie: Excelsior Maassluis moet thuis buigen voor Spakenburg

Door treffers vak voor en na rust pakte Spakenburg een 0-2 overwinning bij Excelsior Maassluis. De thuisploeg had wel de pech dat de doelman van de bezoekers, oud-ADO Den Haag-goalie Alessandro Dammen in goede vorm stak.

Tekst: Ton Beije      |      Foto’s: Orange Pictures

Gelijk in de eerste minuut al een kans voor gastheer Excelsior Maassluis, maar een volley van Pieter Langedijk vloog via de handen van doelman Alessandro Damen over het doel van Spakenburg. Even later aan de andere kant een ‘zwabberbal’ van zo’n twintig meter van Vincent Volkert, waar doelman Tom Boks nog de nodige moeite mee had.

Blessure

Na zo’n twaalf minuten kwam het spel stil te liggen vanwege een op het oog ernstige blessure van diezelfde Vincent Volkert. Hij moest het veld verlaten en voor hem kwam Dwayne Green. Daarna hielden beide teams elkaar goed in evenwicht. Af en toe was er dreiging, maar echt grote kansen ontstonden er niet. Na een half uur spelen een kansje voor de bezoekers na een vlotte aanval via Nico Kroonenberg en Dwayne Green, maar zijn inzet leverde niets op. Vervolgens twee simpel gegeven gele kaarten door arbiter Aaoufallah voor Mark Veenhoven (Spakenburg) en Tobias Kleijweg (Excelsior Maassluis).

Vijf minuten voor rust kwam Spakenburg op voorsprong. Uit een vrije trap van Vince Gino Dekker kreeg doelman Boks de bal niet geheel onder controle, waarna Youri Koelewijn in de rebound alsnog scoorde: 0-1. Pal daarop was de thuisploeg dicht bij de gelijkmaker, maar met een knappe reflex wist doelman Damen een inzet van Pieter Langedijk te keren. Twee minuten voor rust krulde Vince Gino Dekker de bal richting de kruising, maar de beloning bleef uit. In de blessuretijd kreeg Bram Wennekers dé kans om de Tricolores langszij te brengen, maar weer had doelman Damen een prima redding in huis.

Wissels

In de rust hield trainer Dogan Corneille Tobias Kleijweg en Gijs Abbas in de kleedkamer achter en bracht voor hen Nino van den Beemt en Gabri Urbanus in het veld. Ook bij Spakenburg twee wissels. Youri Koelewijn en Wimilio Vink keerden niet terug de tweede helft en waren Koen Wesdorp en Hero van Lopik hun vervangers.

Het tweede bedrijf begon goed voor Spakenburg. Binnen vijf minuten lag de bal wegens hands op de stip. Vince Gino Dekker stuurde doelman Tom Boks de verkeerde hoek in: 0-2. Vlak daarna een goed schot van invaller Gabri Urbanus, maar weer stond doelman Damen op de goede plek. Trainer Corneille probeerde de bakens nog te verzetten door het inbrengen van drie wissels. Redouan Omar Ouali, Omar El Baad en Richard Derks gingen eruit en voor hen kwamen Vince van den Berg, Dave van Delft en Calvin Tureaij.

Een kwartier voor tijd weer een mogelijkheid voor de gastheren om terug te komen in de wedstrijd, maar doelman Damen bleef een grote sta-in-de-weg. Nu had hij een fantastische redding in huis op een inzet van Van den Berg. Na een gele kaart voor Bram Wennekers, kwam Spakenburg drie minuten voor tijd via Robin Eindhoven bijna op 0-3, maar nu was de redding er van Excelsior-doelman Boks. Op slag van tijd mocht bij Spakenburg Ricardo Brandon zijn debuut maken, Luuk Admiraal maakte plaats voor hem. In de vier extra minuten gebeurde er verder niets meer en bleef de 0-2 stand op het scorebord staan.