Zaterdag Tweede Divisie: Scheveningen verdient meer dan gelijkspel

Het overwicht dat Scheveningen in de eerste helft had, wist het niet in doelpunten uit te drukken. Gezien het goede spel was de verwachting dat Scheveningen het in de tweede helft wel zou afmaken. Jong Sparta dacht daar waarschijnlijk anders over, want in de eerste vijftien minuten van dat tweede bedrijf liet het een strijdvaardiger beeld zien, maar uiteindelijk kwamen ook de Rotterdammers niet tot scoren en eindigde de wedstrijd in een 0-0 stand.

Tekst: John Carlier      |     Foto’s: Alex Pronk

Scheveningen begon goed aan de wedstrijd wat in de vierde minuut al leidde tot een corner. Vanuit deze corner zag Lex Immers zijn kopbal in de handen van keeper Youri Schoonderwaldt belanden. Ondanks het feit dat ook Jong Sparta twee corners forceerde zonder resultaat, was het toch Scheveningen dat het spel naar zich toetrok. Waarschijnlijk door deze speelwijze raakte Jay den Haan van Jong Sparta geïrriteerd, waardoor hij een onnodige overtreding op het middenveld maakte en van de goed leidende scheidsrechter Kuijntjes  een waarschuwing kreeg.

Na dit incidentje nam Scheveningen volledig het initiatief, waardoor er in de 24e en 29e minuut mogelijkheden ontstonden om de score te openen. Het was eerst de goed spelende Lorenzo van Kleef, overgenomen van Jong Sparta, die op een voorzet van Ruben Koorndijk de bal net naast schoot en vervolgens Julian Markvoort Beke bediend werd door Mitchell de Vlugt om de 1-0 op het scorebord te zetten. Maar ook zijn schot belandde recht in de handen van de keeper.

Draai

Hoewel Jong Sparta nog wel een corner kreeg zonder resultaat, was het tot aan de rust hoofdzakelijk Scheveningen dat het spel dicteerde. Een score kon niet uitblijven. Tot twee keer toe was het Michael de Niet die de kans kreeg om te scoren. Zijn eerste schot werd vlak voor het rustsignaal perfect gestopt door Youri Schoonderwaldt en bij de tweede mogelijkheid nam hij de bal op de borst perfect aan en in de draai nam hij het speeltuig in een keer op de slof, waarbij de bal net over de lat ging.

De tweede helft begon Jong Sparta met twee wissels. Patrick Brouwer en Mohammed Tahiri kwamen in het veld wat onmiddellijk tot een offensief van Jong Sparta leidde. In de 49e minuut maakte Jari de Jong een slordig foutje door ervanuit te gaan dat de bal over de achterlijn zou rollen, maar Rayvien Rosario dacht daar anders over en kon de bal nog net binnen houden, waardoor hij de mogelijkheid kreeg om de bal vanuit een moeilijke positie in een leeg doel te trappen. Robert van Koesveld kon met een uiterste krachtsinspanning de bal nog net voor de doellijn keren. Na dit offensief zakte Jong Sparta toch weer iets terug, waardoor er weer een mogelijkheid ontstond voor Michael de Niet. Met de rug naar het doel gekeerd gaf hij een prachtige omhaal die buiten bereik van de keeper maar net naast ging.

Hoewel de winstpunten voor beide teams van groot belang waren om uit die onderste regionen te komen was er geen enkele sprake van een onsportieve strijd. Toch vond er op het middenveld een ongelukkige botsing plaats waarbij Lorenzo van Kleef uiteindelijk het veld geblesseerd aan het hoofd moest verlaten. Maarten Rieder was zijn vervanger. Ook Jong Sparta bracht gelijk Farouq Limouri in voor Kjeld van den Hoek.

Mogelijkheden

Na deze wissels kwamen er halverwege de tweede helft toch twee mogelijkheden voor Scheveningen. Eerst was het Michael de Niet die op aangeven van Mitchell de Vlugt net naast schoot en Lex Immers die alleen voor de keeper kwam en zijn schot op het laatste moment nog werd geblokt. Het kruid was bij Scheveningen nog niet verschoten, want een kwartier voor tijd leek het er echt op dat Michael de Niet zou gaan scoren. Ook dit keer ging het schot weer net naast.

In het laatste kwartier van de wedstrijd waren er geen uitgespeelde kansen meer voor beide teams ondanks de twee wissels die Jong Sparta nog inbracht. Mehmet Yuksel werd bewust eruit gehaald omdat hij in de tachtigste minuut nog een gele kaart in ontvangst moest nemen. Ook in blessuretijd waren er geen opmerkelijke feiten meer. Het bleef dus bij 0-0.