O23 Divisie 1 en 2: Nederlagen voor Forum Sport en RKAVV, punt voor Quick

De clubs in de 1e en 2e divisie boekten weinig aansprekende resultaten. Forum Sport, RKAVV en FC Skillz stonden met lege handen na hun wedstrijd. VELO, HBS en Quick hielden aan hun duels een punt over.

1e divisie A

Een goed spelend Forum Sport beloonde zich niet. Tegenstander Katwijk zette veel en hoog druk in het eerste deel van de wedstrijd. Forum Sport kwam daar goed onderuit, maar kon niet veel mogelijkheden creëren om te scoren. Katwijk ging de rust in met een 1-0 voorsprong. Na de thee domineerde Forum Sport, maar zag Katwijk op 2-0 komen. Alles op alles werd gezet en in de zeventigste minuut schoot Mick van Leeuwen de aansluitingstreffer binnen. De Voorbugers waren daarna niet meer in staat om de stand gelijk te trekken.

RKAVV stond bij rust al met 2-0 achter tegen Ter Leede. De club uit Sassenheim zette het team trainer Patrick van Pruijssen na rust op een 3-0 achterstand. Na goed voorbereidend werk van Nick Gardenier zorgde Jeffrey Bolleboom voor een 3-1 eindstand.

2e divisie B

Koploper Quick kwam tegen een goed gedisciplineerd spelend Nieuwerkerk niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Ondanks het puntverlies heeft Quick nog wel de koppositie in handen. VELO stond in Werkendam tegenover Kozakken Boys in het strijdperk. De club uit Wateringen hield een punt over aan het duel dat in 1-1 eindigde. Lars van Winden (foto) scoorde de enige treffer van VELO.

Ook HBS kwam een gelijkspel overeen. Op Craeyenhout was XerxesDZB de tegenstander. In de eerste helft waren de Rotterdammers de betere ploeg en kregen ook de beste kansen. De 0-1 voorsprong bij rust was dan ook terecht. In de tweede helft was HBS de bovenliggende partij en had vee balbezit. Uit de vele kansen kwam maar één doelpunt voort. Kai van Heusden schoot uit een strafschop de 1-1 binnen. FC Skillz bleef puntloos. Ook het duel bij Spijkenisse kon niet in winst worden omgezet: 4-1.