Zaterdag 1B: Uythof en Hellemons op schot voor Wippolder

Na de trieste gebeurtenissen van vorig weekend met assistent-trainer Haico Herbert en een week vol spanning en emotie mocht het Delftse Wippolder zaterdag aantreden tegen sv Honselersdijk. De bezoekers pakten uit de laatste vijf wedstrijden twaalf punten, dus de gastheren waren gewaarschuwd.

Foto’s: Perry Biemans

Vooraf een mooi gebaar aan Wippolder-zijde. De gehele selectie droeg als steuntje in de rug voor Haico Herbert een t-shirt met de tekst ‘stay strong Haico’. Ook sv Honselersdijk liet zien steun te betuigen en betrad het veld met een grote bos bloemen.

De wedstrijd zelf dan. Wippolder startte voortvarend en combinerende er lustig op los. Ook de bezoekers lieten de bal rondgaan, maar konden voorin geen potten breken. De thuisploeg liet zien de goede lijn van vorige week door te trekken en opende de score. Een ingooi op links viel in de twaalfde minuut binnen het strafschopgebied voor de voeten van Quinten Hellemons. De Delftse aanvaller aarzelde niet en schoot van dichtbij hard binnen: 1-0.

Wippolder ging door en kreeg enkele mogelijkheden. Het moest echter wachten tot de 21e minuut tot het de score kon verdubbelen. Het was de op dreef zijnde aanvoerder Daley Uythof, die de bal op weergaloze wijze in de verre hoek schoot. Waar de verdedigers en keeper van sv Honselersdijk dachten dat er een voorzet kwam schoot Uythof de vrije trap vanaf de zijkant hard en ver in de uiterste bovenhoek binnen: 2-0.

Na het eerste half uur wisten de bezoekers meer van zich af te bijten. In de 33e minuut resulteerde dit in de 2-1 en sv Honselersdijk wilde meer. Tot aan de rust lukte dit echter niet en met deze stand werd er aan de thee gegaan. De goed leidende scheidsrechter Van Hees dirigeerde beide ploegen weer richting veld en het was Wippolder dat het scherpst uit de kleedkamer kwam.

Binnen tien minuten wisten de Delftenaren de wedstrijd te beslissen. Ricardo van Heyst stuurde Uythof de diepte in. Uythof kapte z’n tegenstander uit en schoot hard en hoog binnen in de verre hoek: 3-1. Nog geen twee minuten later was het Hellemons die z’n tweede van de middag maakte. Kilometervreter Rik Luisman zette de hardwerkende spits in de diepte weg. Hellemons legde bal goed en schoot het leer keihard tegen de touwen: 4-1.

Hierna probeerde sv Honselersdijk het nog wel, werd er veel gewisseld, maar werd het nooit echt een spannende wedstrijd meer. In de 86e minuut wisten de bezoekers nog wel wat terug te doen door de 4-2 binnen te schieten.

De komende twee weken even geen competitievoetbal, waarna begin maart zal worden vervolgd met een programma in deze enerverende eerste klasse zaterdag.