Zondag 1B: Duel tussen Geldrop en TAC’90 haalt einde niet

TAC’90, dat in een hevig gevecht om de eerste plaats is verwikkeld, moest aantreden in een uitduel bij het sterke Geldrop. Het duel werd twaalf minuten voor tijd gestaakt na wanordelijkheden op het veld. De stand was op het moment van staken 1-1.

In de eerste helft had TAC’90 de betere kansen, maar kon deze niet verzilveren. Een minuut voor het rustsignaal leek de Haagse ploeg toch nog op voorsprong te komen. Na een overtreding op Rensy Barradas mocht Randall Labordus aanleggen voor een strafschop. De bal belandde op de binnenkant van de paal en de stand bleef 0-0. In blessuretijd mocht Geldrop een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld nemen. De bal bleef in de lucht hangen en kwam op de lat terecht. De terugvallende bal werd door Geldrop binnengeschoten: 1-0.

Omzettingen

Na de rust deed trainer Arie van der Padt een aantal omzettingen. De eerste kansen waren voor Geldrop, maar het was TAC’90 dat in de zeventigste minuut op gelijke hoogte kwam. Yassine Irzi speelde Randall Labordus aan, die de bal vanaf de zijkant voorgaf. Jahir Valerius (foto) schoot de 1-1 binnen. Een paar minuten later gaf Yassine Irzi een steekbal op Aimen Saïd, die met een verdediger in de rug, alleen op de keeper afging. De doelman van Geldrop kon redding brengen.

Sliding

Twaalf minuten voor tijd maakte Jahir Valerius een sliding aan de zijkant van het veld. De scheidsrechter toonde de speler van TAC’90 de gele kaart. Volgens trainer Van der Padt kwam de aanvoerder van Geldrop aangerend en gaf Valerius een duw. Daarna liep het duel uit de hand en vielen er kaarten aan beide kanten. Arbiter van Daal staakte het duel.

TAC’90 wilde nog wel verder spelen, maar Geldrop had daar geen trek meer in. Bij de hervatting zou de Haagse ploeg met tien man het veld op moeten. Rensy Barradas kreeg een rode kaart. Ook reservekeeper Jhudamier Marchena ontving een rode prent.