Vrouwen Beloften en 2B: Forum Sport verlaat laatste plaats, ADO DH onderuit

In de beloftencompetitie was ADO Den Haag niet opgewassen tegen Sparta Rotterdam. De vrouwen van DSVP en Forum Sport waren in de tweede klasse aan de winnende hand. Die Haghe hield een punt over aan het duel met UVS.

Beloften

ADO Den Haag moest het in Rotterdam opnemen tegen de beloften van Sparta. De groengele formatie kwam van een koude kermis thuis. De thuisploeg was met 4-1 duidelijk de betere ploeg.

2e klasse B (zat)

Die Haghe speelde tegen UVS een duel om snel te vergeten. De Haagse vrouwen haalden niet hun niveau en moesten zich tevredenstellen met een punt tegen UVS. Carmen Ruijl zette Britt de Wit alleen voor de keepster, maar zij werd onreglementair gestuit. Uit de strafschop scoorde Rubi Munier. Een fout bij het uitverdedigen kostte de ploeg van trainer Hans van Heteren de voorsprong. Romy Batist zette Die Haghe opnieuw op voorsprong, maar opnieuw kwam UVS langszij: 2-2. In de tweede helft was het van Haagse kant een foutenfestival en bleef de stand onveranderd.

RKAVV leed op de Kastelenring een 0-1 nederlaag tegen Foreholte. DSVP was wel aan de winnende hand. Koploper Spirit werd met 1-2 aan de kant geschoven.

Overtuigend

Forum Sport won overtuigend met 1-4 van IFC onder leiding van Marco Sloos. Al na zeven minuten was 0-1. Ginger Wouters schoot de bal op de paal, maar vervolgens kon Lara Schaik de bal wel tussen palen krijgen. Forum Sport gaf in de eerste helft niets weg, maar zag zelf kansen van Ginger Wouters, Hannah en Eline Hoogteijling verloren gaan. Na de thee waren de Voorburgse vrouwen de baas en liepen weg naar een 0-3 stand door doelpunten van Eline Hoogteijling en Dymphna Geels. Vlak voor het eindsignaal kwam IFC nog terug tot 1-3, maar twee minuten later kwam de 1-4 eindstand op het bord dankzij de uitblinkende Ginger Wouters, die Eline Hoogteijling in staat stelde te scoren. Forum Sport deed door de zege de laatste plaats over aan FC Maense.

2e klasse E (zon)

RKDEO bood uitstekend partij aan Hillegom. In het uitduel deed de formatie uit Nootdorp de gehele tweede helft niet onder voor de koploper en bleef de 1-1 stand heel lang op het bord staan. Julie Dukel verzorgde het doelpunt van RKDEO. De arbiter trok elf minuten blessuretijd bij en in die periode schoot Hillegom uit een vrije trap de 2-1 binnen, waardoor RKDEO nog steeds puntloos bleef. Aan de kant van RKDEO blonk keepster Lindsay Maaskant (foto) uit en liet ook MO17-speelster Juliette Bazuin een prima indruk achter bij haar debuut in Vrouwen 1.