Zondag Vierde Divisie: Westlandia laat kostbare punten liggen bij laagvlieger Velsen

Na de 3-0 overwinning op SJC, vorige week in Naaldwijk, hoopte Westlandia in Driehuis (NH) opnieuw drie punten op te halen bij Velsen, maar de ploeg van vertrekkend trainer Cesco Agterberg bleef op 2-2 steken. Kostbaar puntverlies in strijd voor de bovenste plekken in de vierde divisie A.

Tekst: Hans Kulk

In het Noord-Hollandse Driehuis startte Westlandia gretig aan de wedstrijd. De eerste kans van het duel tegen laagvlieger Velsen was dan ook voor de Westlanders. Binnen vijftien minuten hadden Jeremy van Uunen en Kai Verbeek de bezoekers uit Naaldwijk op voorsprong kunnen schieten, maar in beide gevallen ging de bal net naast.

Snoeihard

Bijna halverwege de eerste helft kwam het elftal van Cesco Agterberg toch op een 0-1 voorsprong. Vanaf de rand van het strafschopgebied knalde Zion Valies (foto) de bal snoeihard tegen de touwen. Even later kwamen de Westlanders goed weg, nadat het leder via de lat uit het doel werd gerammeld. Geen 1-1, maar het bleek slechts uitstel van executie. In de 34e minuut kopte Floris Reurts Velsen toch naast Westlandia: 1-1.

Strafschop

Halverwege de tweede helft kwamen de groen-witten opnieuw op voorsprong. Uit een afgemeten voorzet van Van Uunen schoot Kai van Beek de 1-2 binnen. Ook deze treffer bleek helaas niet genoeg voor drie kostbare punten. Tien minuten voor tijd kwamen de gastheren namelijk voor de tweede keer langszij. Tim Groenewoud schoot uit een strafschop de 2-2 achter Westlandia-doelman Jordi van Leeuwen.

Ondanks een spannende slotfase, waarin beide ploegen vol voor de winst gingen, kwam er in de stand geen verandering meer. Het puntverlies tegen de Velsenaren kan Westlandia nog wel eens duur komen te staan. De Naaldwijkers hadden met winst op Velsen en het uitspelen van het eerder gestaakte duel met Alcides (Agterberg en consorten stonden op het moment van staken met 2-3 voor) een goede slag kunnen slaan in de strijd om de bovenste plekken. De realiteit is echter dat de Vierde Divisionist alle zeilen zal moeten bijzetten om nog mee te kunnen doen voor het kampioenschap.