Zondag Vierde Divisie: HBS ondanks puntenverlies nog steeds koploper

HBS boog in de eerste helft van de wedstrijd tegen Hollandia een achterstand om in een 2-1 voorsprong. De stand bleef lang op het bord staan, maar in de slotfase kwamen de bezoekers uit Hoorn toch nog op gelijke hoogte. Door de andere resultaten blijven de Kraaien overigens wel koploper.

Tekst: Roland van der Linden          |      Foto’s: Alex Pronk

Het duel tussen HBS en Hollandia begon met een minuut stilte voor de gevolgen van de ramp in Turkije, die HBS-trainer Ekrem Kaya ook persoonlijk heeft getroffen.

Na acht minuten spelen ontstond een scrimmage voor het doel van de bezoekers. De keeper van Hollandia liet de bal los, maar deze ging wonderbaarlijk genoeg niet over de lijn. Hollandia speelde erg terughoudend en stichtte weinig gevaar. HBS zag alleen een kopbal van Brayen Bröcker over het doel heen gaan en kon verder ook niet echt gevaarlijk worden.

Het was Hollandia dat op voorsprong kwam halverwege de eerste helft. Een in eerste instantie onschuldige aanval kon door spits Dennis Jansen door de benen van doelman Delano Kortstam in het doel geschoten worden: 0-1. HBS herpakte zich goed en kwam tien minuten later weer op gelijke hoogte. Een fraaie volley in de kruising van Luca van Leeuwen leverde de 1-1 op. Kort daarna moest Kortstam handelend optreden bij een kopbal van Hollandia. Vlak voor rust viel de 2-1. Op aangeven van Matthijs Harthoorn was Luca van Leeuwen wederom trefzeker.

In de tweede helft gebeurde er een flinke periode weinig in het duel. De bezoekers kregen een grote kans, maar Kortstam kon redding brengen en de bal ging voorlangs. Hollandia voerde de druk op om nog een punt te redden. Even dacht HBS nog een strafschop te krijgen omdat Bert Spil Luca van Leeuwen, die in scoringspositie was, vasthield. De arbiter wilde op advies van zijn assistent van niets weten. In de slotfase was het dan toch raak voor de ploeg uit Hoorn. Een vrije schop werd door invaller Sam Biezen in de touwen gewerkt, waardoor de eindstand 2-2 werd.