Zondag Derde Divisie: TOGB zet koploper ADO’20 te kijk

TOGB heeft op eigen veld genadeloos uitgehaald tegen koploper ADO’20. De ploeg uit Heemskerk moest met een grote nederlaag de thuisreis aanvaarden. TOGB schoot in Berkel & Rodenrijs een half dozijn treffers bijeen.

Tekst: Ton Beije

Bij TOGB was een belangrijke rol weggelegd voor de broers Jay en Dean Zandbergen. Zij namen vier van de zes treffers van de thuisploeg voor hun rekening. Jay Zandbergen opende de score met een rake kopbal. Daarna scoorde Dean Zandbergen tweemaal op rij en had de ploeg van trainer Mark Schuur binnen achtendertig minuten al een 3-0 voorsprong opgebouwd tegen de koploper in de Derde Divisie.

Voor rust kwam daar nog een doelpunt bij. Dean Zandbergen nam het voorbereidende werk voor zijn rekening en Talib Azaroiali bepaalde de ruststand op 4-0. Logisch dat de thee in de kleedkamer bij TOGB prima smaakte.

Hattrick

Na de pauze hoopte ADO’20 de bakens nog enigszins te verzetten, maar ook dat lukte niet. Weer was Dean Zandbergen (foto) trefzeker, nu vanaf de strafschopstip: 5-0. En dat betekende zijn derde treffer (hattrick) van de middag.

De gifbeker moest voor de bezoekers helemaal leeg, want TOGB wist ook het halve dozijn doelpunten vol te maken. Nu was het bij de 6-0 Younes Assaih, die – ook vanaf elf meter – raak schoot en de ellende voor de ADO’20-doelman compleet maakte. Na negentig minuten kwam er een einde aan de lijdensweg van ADO’20.