ADO Den Haag O21 verslaat Feyenoord O21 in tumultueus duel

ADO Den Haag O21, het team van trainer Giovanni Franken, heeft de thuiswedstrijd tegen Feyenoord O21 in winst omgezet. Dat de overwinning niet zonder slag of stoot werd behaald, bleek wel uit de negen gele en twee rode kaarten.

Tekst: Glenn Duijzer            |        Foto’s: Frans Leermakers

De wedstrijd werd twee minuten voor tijd nog voor tien minuten stilgelegd door arbiter Haico Michielsen vanwege een opstootje waar alle spelers, inclusief de wisselspelers, bij betrokken waren.

ADO O21 nam na 38 minuten een 1-0 voorsprong via een schitterende vrije trap van Jesse Reinders. Na de rust gingen de Rotterdammers vol op de aanval spelen, maar wisten niet door de goed georganiseerde Haagse verdediging te komen.

Geel

Dat de bezoekers niet tevreden waren over de arbiter lieten ze duidelijk in woord en gebaar weten. Na 64 minuten was het klaar voor arbiter Michielsen en werd assistent-trainer Ulrich van Gobbel een gele kaart getoond. Op het moment van het Haagse kwartiertje wist Feyenoord O21 toch een gaatje in de Haagse verdediging te vinden en het was Leo Sauer die de gelijkmaker scoorde: 1-1.

Twee minuten voor tijd kreeg ADO O21 de kans om de wedstrijd winnend over de streep te trekken, nadat de Hagenaars een strafschop kregen. Wie anders dan Nick Broekhuizen haalde de trekker over: 2-1.

Direct na de treffer ontstond er een opstootje waarbij ook beide banken leegstroomden. De arbiter gaf rode kaarten aan Gylermo Siereveld van ADO Den Haag O21 en Amir Rais van Feyenoord O21. Omdat de gemoederen niet bedaarden werd een afkoelingsperiode van tien minuten ingelast. Na tien minuten werden de laatste minuten uitgespeeld zonder dat er een verandering in de stand kwam.

Zesde

ADO Den Haag O21 behaalde de tweede overwinning van het seizoen en staat nu op de zesde plaats, gelijk met vier andere ploegen. Almere City O21 staat met 15 punten ongeslagen bovenaan, gevolgd door FC Groningen O21 met 9 punten. Onderaan staat de kampioen van de najaarscompetitie met drie punten, PEC Zwolle O21.

Komende zaterdag gaat ADO Den Haag O21 op bezoek bij FC Twente/Heracles Academie O21. De aftrap op het trainingscentrum in Hengelo is om 15.15 uur.