RVC Celeritas bouwt verder en presenteert trainers onderbouw

RVC Celeritas heeft een onderbouw, bestaande uit de JO7, JO8 en JO9, met meer dan 125 kinderen. Deze onderbouw staat onder de leiding van Jayant Soekhoe (hoofdtrainer) en Prashand Doorga (Jeugdcoördinator Onderbouw).

Tekst: Peter Petit

Recent heeft de club de volledige trainersstaf gepresenteerd van deze onderbouw. Om die meer dan 125 kinderen van goede trainingen en goede begeleiding bij wedstrijden te voorzien lopen er in totaal 23 vrijwilligers rond, zowel vaste als hulptrainers. ,,Wij zijn enkele jaren geleden begonnen met een groep van zes vrienden met training geven. Deze mannen lopen hier nog steeds rond en samen hebben de groep van trainers weten uit te breiden. Veel van onze vrijwilligers zijn ouders wiens kinderen in de teams voetballen. Zij hebben gezien dat wij met leuke dingen bezig zijn, goed georganiseerd proberen te werken en vooral plezier hebben in wat we doen”, aldus Javant Soekhoe.

Helpen

,,En omdat ze ook zien dat het goed gaat, staan ze klaar om ons te helpen. Vaak na eenmaal geholpen te hebben bij een wedstrijd of training vinden ze het ontzettend leuk en worden ze vast onderdeel van de groep trainers/begeleiders”, gaat Soekhoe verder. ,,We zijn er enorm trots op al deze mensen en de bijdragen die ze leveren. Zonder deze groep hadden we dit nooit kunnen realiseren. 23 vrijwilligers alleen al bij wat de F-jes van vroeger waren. Bizar toch? We zijn echt enorm dankbaar voor deze groep mensen.”

,,We zijn deze mensen ook ontzettend dankbaar, dat zij op de dinsdagen, donderdagen en/of zaterdagen de tijd vrij maken om te helpen met één van de verplichtingen die we hebben als voetbalvereniging naar de kinderen toe. Zonder al deze mensen hadden we nooit deze groei door kunnen maken”, weet Jeugdcoördinator Onderbouw Prashand Doorga. ,,Deze groep mensen bestaat uit vrijwilligers voor onze JO7, JO8, JO9 en daarbij hebben we trainers en   wedstrijdbegeleiders. Ook hebben we een eigen keeperstrainer. Naast deze groep aan trainers   moeten we trouwens ook een groot compliment maken aan de ouders die altijd wel even helpen met de velden uitzetten, siroop halen of al die vele veters strikken. Vooral dat laatste zijn we veel ouders dankbaar voor, lacht Doorga.

Lees verder