Zaalvoetbal: Weer verlies voor zvv Den Haag, ook Stanga onderuit

Vorige week werd op de hoogste niveaus (ere -en eerste divisie) volledig gespeeld en de lagere niveaus (Topklasse en Hoofdklasse) werden diverse wedstrijden uitgesteld.

Tekst: Alex Pronk

Eredivisie Degradatiepoule

zvv Den Haag – RKAV Volendam

In de degradatiepoule van de Eredivisie beleeft zvv Den Haag geen prettige periode. Na vier wedstrijden spelen heeft de ploeg van coach Gerald Baars nog geen punt behaald. Dit keer verloor de ploeg in Sportcampus Zuiderpark met 2–6 van RKAV Volendam. Beide doelpunten werden gescoord door Nawfal Boutkabout.

1e divisie A

Omdat er in de 1e divisie A elf ploegen zitten, was FC Westland deze week vrij en blijft door de uitslagen van de andere wedstrijden in deze divisie op de negende plaats staan.

Topklasse B

Stompwijk’92 – FC Boshuizen

De eerste helft begon Stompwijk’92 nog redelijk goed, maar de mannen van coach Lennert Luiten kwamen toch achter door een eigen doelpunt van Sem Sweere en daarna door twee simpel weggegeven doelpunten. De ruststand was 0-3. In de tweede helft werd nog wel wat geprobeerd door de thuisploeg, maar het mocht niet meer baten. Het werd uiteindelijk 0-7. De overige doelpunten van FC Boshuizen werden gemaakt door Brahim Lakhal (3x), Ali Abbach, Anas Benslimane en Omar Tabibi (allen 1x).

FC Westland 2 – Zuid West DH

Het reserveteam van FC Westland begon voortvarend tegen Zuid West DH. Al na tien seconden wist Hassan El-Achkar het openingsdoelpunt te maken. Coach aanvoerder James Dhanai verdubbelde snel daarna de score: 2-0. Zuid West DH werd daarna echt wakker en ging zich uiteindelijk concentreren op de wedstrijd en kwam zelfs via twee doelpunten van Mohamed el-Haddioui terug tot 2-2. Nog voordat scheidsrechter Mukesh Bhondoekhan voor het rustsignaal floot, schoot Soufiane Aarabe namens FC Westland 2 nog raak: 3-2.

Direct na de wisseling van helft maakte Soufiane Aarabe het kwartet vol voor de thuisploeg. Het vijfde doelpunt kwam van Karam Boukhari (foto): 5-2. Wederom kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd, want Redouan Azougagh wist tweemaal het net te vinden: 5-4. Het slotakkoord was voor Hakim Habibi en Morad Naimi, waardoor FC Westland 2 met 7–4 won.

Hoofdklasse C

ASW 2 – Tutor

In sporthal De Dreef verloor Tutor, na een ruststand van 3-1, met 6-3 van het reserveteam van ASW.  Namens de Delftse studenten scoorden Igmar Boshuizen (2x) en Amran Ameen.
Futsal Rotterdam 3 – zvv Den Haag 3

In het Topsportcentrum won het derde team van Futsal Rotterdam met 4-3 van het derde team van zvv Den Haag. Na de achterstand van 1-0 maakte Ronaldo Minta met een mooi puntertje de gelijkmaker: 1–1. Na een afgeslagen vrijetrap werd de ruststand door Mahir Baaziz op 1-2 bepaald. Na de doelwisseling wist Futsal Rotterdam via een strafschop en een persoonlijke fout weer op voorsprong te komen: 3-2. Daarna zette zvv Den Haag 3 een meespelende doelman in en door een man meer situatie wist Zanoah Pieris de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen: 3-3. Op slag van tijd kreeg de Haagse ploeg een bittere pil te slikken. Uit een afgeslagen vrije trap scoorden de Rotterdammers het winnende doelpunt: 4-3.

Stanga – Deltasport

Volgens coach Steven Poeran was dit de slechtste wedstrijd van het seizoen. Na een 0-4 achterstand kwam de thuisploeg pas tot scoren door Roger Smees. Voor rust maakte Deltasport er zelfs nog 1-5 van. Na rust leek de wedstrijd te kantelen na de 2-5 van Jeffrey Ramkisoen. Helaas voor Stanga wist Deltasport weer te scoren en bleek dat ook meteen de eindstand te zijn. Voor Stanga nog niets aan de hand als het de inhaalwedstrijd tegen Olympia GO wint. Die ploeg kwam op vrijdag 27 januari niet opdagen. De doelpunten voor Deltasport werden overigens gescoord door aanvoerder Ibo Ozbilek (4x) en Hasan Sakar (2x): 2–6.