Zaalvoetbal vrouwen: Mazzelstars pakt drie belangrijke punten tegen Middelburg

Afgelopen Vrijdag stond de wedstrijd tegen Middelburg op het programma. Door corona reisden de Mazzelstars vrouwen met een kleiner team naar Zeeland voor deze zeer belangrijke wedstrijd.

Vorige week werd flink verloren van EXS/Zwolle. En dat terwijl de twee weken daarvoor supergoed ging. Een grote domper die omgezet moest worden naar kracht. En dan in een wedstrijd waarin Mazzelstars graag wilden winnen.

De jonge en gretige meiden van Middelburg zetten direct het tempo erop. Ze hadden natuurlijk ook gezien dat er vorige week een redelijk groot verlies was geleden door Mazzelstars. Maar Mazzelstars zat er direct kort en fel op. Waar de eerste kansen voor Middelburg waren, kwam Mazzelstars daarna ook met de eerste mogelijkheden. Het ging op en neer. Door goed verdedigingswerk en doordat Lindsay Maaskant (foto) uitstekend stond te keepen, ging Mazzelstars met 0-0 de rust in.

Peptalk

Een peptalk van coach René Hijmans in de rust in de kleedkamer. En dat heeft hij geweten, want de vrouwen van Mazzelstars gingen door met wat ze ook in de eerste helft deden. Doorgaan met goed verdedigen en voor de kansen gaan. Die kwam in de 26ste minuut. Romy Snell kreeg de bal en schoot op doel, door gelukje nog aangeraakt door een tegenspeelster, waardoor de bal van richting veranderde en zo het doel in rolde. Wel één voordeel voor Romy Snell, want het doelpunt is gewoon op haar naam geschreven, dat betekende haar eerste doelpunt in de Eredivisie.

Voorlangs

De vrouwen van Mazzelstars kregen nog meer kansen, onder meer Iris Cocx, die maar net voorlangs schoot, en Ghizlan Abdellaoui, die ook maar net miste. Middelburg was ook nog een aantal keer gevaarlijk, maar kwam niet langs de verdediging en langs keepster Lindsay Maaskant.

Middelburg ging in de laatste minuten met een spelende keepster verder. Mazzelstars stond ijzersterk te verdedigen en dit leidde zelfs tot kansen voor onder meer Iris Cocx die twee keer probeerde van afstand de bal in het vijandelijke doel te schieten. Dat lukte net niet. Daarop zorgde Ghizlan Abdellaoui ervoor dat Mazzelstars in de 39ste minuut op een 0-2 voorsprong kwam. Dat betekent dat Mazzelstars nu op de vierde plaats staat en voorlopig in een positieve positie.

Aanvoerster Paulien Otter reageerde na afloop: ,,Maar Mazzelstars is er nog niet. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Zeemacht op het programma. Zeemacht heeft afgelopen vrijdag gelijkgespeeld tegen koploper Drs. ’t Vijfje (1-1), dus die ploeg ruikt ook een kans”.