Oefenvoetbal: Excelsior Maassluis O21 nipt onderuit, zege sv Loosduinen O23

Het O21-tyeam van Excelsior Maassluis speelde een oefenduel in Rotterdam tegen XerxesDZB. Na een ruststand van 3-2 pakte de thuisploeg in de tweede helft de winst met 4-3. sv Loosduinen O23 won nipt van Graaf Willem II VAC O23.

XerxesDZB – Excelsior Maassluis O21

XerxesDZB nam al binnen vijfentwintig minuten een 3-0 voorsprong. Excelsior Maassluis O21 wist in het laatste kwartier van de eerste helft terug te komen in de wedstrijd door treffers van Max Edelaar en Remy van der Vooren.

In de tweede helft startten de bezoekers ook goed, want Emian Samedo liet de gelijkmaker aantekenen: 3-3. Uit een counter pakte XerxesDZB echter alsnog de nipte winst: 4-3.

sv Loosduinen O23– Graaf Willem II VAC O23

Bij sv Loosduinen maakte Tyrone Plas zijn eerste twintig minuten na lang blessureleed. Zijn ploeg trok in een doelpuntrijk duel met 4-3 aan het langste eind. Bij rust had het team van trainer Ronald Paats (foto) al met 2-1 de leiding.

Tom Vrieling wist voor de gastheren al na vier minuten het vijandelijke net te vinden: 1-0. Dik een kwartier daarna maakte Bart Ruwaard er 2-0 van. Zeven minuten voor rust produceerde Graaf Willem II VAC de aansluitende treffer  via Jelle van Satveren en met die 2-1 brak ook de rust aan.

Na de doelwisseling scoorde sv Loosduinen via weer Bart Ruwaard en Damian van der Horst kort achter elkaar twee keer en kwam zo op een 4-1 voorsprong. Graaf Willem II VAC gaf zich nog niet gewonnen, maar kwam niet verder dan twee doelpunten, wat een eindstand van 4-3 opleverde. De laatste twee treffers van Graaf Willem II VAC O23 kwamen van Rachid Haynes en Jack Kusters.