Sir Winston Cup: FC ’s-Gravenzande verder na winst op Die Haghe

FC ’s-Gravenzande en Die Haghe speelde dinsdagavond in de achtste finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup tegen elkaar op het Juliana Sportpark. Na de eerdere winst tegen Wippolder was nu eersteklasser Die Haghe de tegenstander van FC ’s-Gravenzande.

Tekst: Jan Hoogenraad          |       Foto’s: HMA-Fotografie

Na een wat aftastend begin, waarin de thuisploeg de bovenliggende partij was, stond na dertien minuten de eerste treffer op het scorebord. Na een goed lopende aanval gaf Rick Boers goed voor, waarna Yuri Westhoff de bal achter Sven Bekkering schoot: 1-0. Na nog een poging van Casper Zwaanswijk, maar die zag zijn inzet door de doelman van Die Haghe gepakt worden, ging de bal in de zeventiende minuut op de stip, nadat Blnd Ahmed van Die Haghe Casper Zwaanswijk onderuit had gehaald in het strafschopgebied. Yuri Westhoff nam deze strafschop en bracht de stand op 2-0.

Een minuut later nog een prima mogelijkheid voor Angelo Zwirs. Een schot van afstand raakte echter de paal. Hierna kreeg Die Haghe wat meer vat op het spel en ging de wedstrijd gelijk op. Een vrije trap van Noah Abid werd door doelman Jurrian Jouvenaar tot hoekschop getikt, vervolgens twee kansen voor Frank de Lange van Die Haghe die onbenut bleven. Na bijna een half uur spelen schoot hij veel te gehaast en ging de bal over het doel en kort hierna kwam hij vrij voor de doelman van FC ’s-Gravenzande op aangeven van Noah Abid, maar schoot naast. Vijf minuten voor rust dé kans voor Die Haghe om wat terug te doen middels een toegekende penalty. Maar de veel te slap ingeschoten bal werd door Jouvenaar met zijn hand tot hoekschop verwerkt. Nadat een inzet Angelo Zwirs door de doelman was gestopt, was het in de 44e minuut Casper Zwaanswijk die FC ’s-Gravenzande op een 3-0 voorsprong zette.

In de tweede helft was FC ’s-Gravenzande veel op de helft van Die Haghe te vinden, al was er eerst nog wel een kans voor Die Haghe, maar Frank de Lange schoot over. Hierna verzuimde FC ’s-Gravenzande om de wedstrijd definitief te beslissen. Met veel aanvallen richting het doel van Die Haghe was het voorin heel slordig in de afwerking. Het leverde wel twee doelpunten op, maar die werden geannuleerd vanwege buitenspel. Op aangeven van Angelo Zwirs schoot Sil van Ooijen over, en er was ook een eigenlijk niet te missen kans voor Nick Ruigrok, hij kwam vrij voor doelman Sven Bekking, maar het bleef zonder resultaat. Toch wist Die Haghe nog wat terug te doen, uit een vrije trap schoot Noah Abid eerst nog over, maar zes minuten voor tijd was het wel raak toen hij na een snelle uitval de bal achter Jouvenaar liet verdwijnen en de eindstand op 3-1 bepaalde.

FC ’s-Gravenzande gaat door deze overwinning door naar de kwartfinale in het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup en ontmoet daarin HBS of VELO als tegenstander.

Opstelling FC ’s-Gravenzande:
Jurrian Jouvenaar, Rick Boers, Daan van Unen, Roy Vermolen, Casper Zwaanswijk, Jorik Koppers (46. Soren Zuiderwijk), Yuri Westhoff (46. Frank Broos), Angelo Zwirs, Joseph Goncalves (46. Nick Ruigrok), Patrick Fonseca (51. Sil van Ooijen), Yordi Klepke (46. Twan van Meerten)

Opstelling Die Haghe:
Sven Bekking, Blnd Ahmed, Junior Nelson, Markas Krisinel (62. Jelle Halsema), Frank de Lange, Mike de Graaf (62. Mark van Kippersluis), Noah Abid, Tony Bergsma (73. Alvin Kimu Ngo), Roy van der Ven (39. Nicky Linnenbank), Erik Lever, Noa de Jong

Scheidsrechter: Ramon Westhoff uit Vlaardingen, assistent FC ’s-Gravenzande: Arjan Ruinard, assistent Die Haghe: Sebastiaan van der Starre