Sir Winston Cup: Forum Sport langs Wippolder in herkansingsronde

In de eerste verliezersronde van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup was Forum Sport Wippolder nipt de baas. De Voorburgers bekeren verder en mogen nu aantreden tegen Westlandia (zo). De winnaar van die partij plaatst zich bij de laatste zestien.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

Bij Forum Sport zaten zowel Bas Steffens als de trainer van de O23 Martijn de Zoete op de bank. De laatstgenoemde deed de coaching, omdat een aantal spelers van zijn team in de basis startte. Ook bij Wippolder speelden een enkele spelers mee, die normaal op de bank zitten om nu minuten te maken.

De eerste kans was in de derde minuut voor de Voorburgers, maar Kai Vols raakte de bal verkeerd en het werd niet meer dan een afzwaaier. Met bijna een half uur op de klok kreeg Forum Sport weer een aantal kansen. Sven Koppenol zag zijn inzet gestopt worden door doelman Dion de Jong met een fraaie zweefduik en een schot van Soufiane Marfouk ging net naast. Ook Mouad Zibouh zag zijn bal over het doel heen gaan. In de 35e minuut kreeg Wippolder een vrije trap. De bal van Daley Uythof kon door Berto de Vree het doel ingewerkt worden en stond het opeens 0-1.

Na de doelwisseling was het weer Forum Sport met de kansen. Na een tweetal mogelijkheden die niets opleverden, was het in de 62e minuut wel raak. Een hoge bal werd door Sven Koppenol half achterwaarts in het doel gekopt: 1-1. Zes minuten later zag Daley Uythof zijn bal net uit de hoek gehaald worden door de doelman van Forum Sport.

Kort daarna was het opnieuw raak voor de thuisploeg.  Soufiane Marfouk zag Koppenol opkomen en legde de bal breed. Koppenol kon vrij doorlopen tot de zestienmeterlijn en scoorde de 2-1. Vlak voor tijd kreeg Daley Uythof nog een kans op de gelijkmaker, maar de bal ging net over het doel heen, waardoor Wippolder nu is uitgeschakeld in het Haaglanden Voetbal Toernooi.