Schotse wedkantoren gokken op Ruud Brood als nieuwe manager FC Aberdeen

|||

Volgens het Schotse medium Daily Record is oud-ADO Den Haag-trainer Ruud Brood (foto) naar voren gekomen als kanshebber voor de functie van manager bij het in de Scottish Premiership uitkomende Aberdeen.

Tekst: Peter Petit

De zestigjarige Brood zou de opvolger moeten worden van Jim Gordon, die onlangs bij Aberdeen werd ontslagen na een reeks van teleurstellende resultaten. Dieptepunt was de uitschakeling van Aberdeen in de Schotse bekercompetitie door de onbeduidende amateurs van Darvel FC, uitkomend in de West of Scotland League, Premier Division.

‘Concurrenten’

In Schotland wordt, net als in ‘Good Old England’ echt op alles gegokt, dus ook op wie de nieuwe manager van de huidige nummer zeven in de Schotse competitie wordt. Zo noemen gokkers op de bettingsite Mc.Bookie Brood als één van drie favoriete coaches om Gordon op te volgen.

Naast de geboren Gorkumer zijn de twee andere favorieten bij de Schotse gokkers de huidige interim manager Barry Robson (44) en de 55-jarige Chris Wilder, na zijn actieve loopbaan als speler bij diverse clubs als manager onder meer werkzaam geweest bij Middlesborough, Sheffield United, Northampton en Oxford United.

Ontslagen

Brood werd begin 2022 bij ADO Den Haag ontslagen en zit sindsdien zonder werk. Onlangs werd zijn naam nog genoemd als mogelijke opvolger van de bij Ajax ontslagen Alfred Schreuder. Brood is mede-aandeelhouder van sport- en muziekcafé Punt 10 in Gorinchem. Met Jay Gorter en Kelle Roos heeft de Schotse club reeds twee Nederlandse keepers onder contract staan. Bovendien heeft de club een Nederlands verleden. Onder meer Theo Snelders, Peter van de Ven, Hans Gillhaus en Theo ten Caat waren in het verleden actief in het Pittodrie Stadion in de derde stad van Schotland.

Lees verder